Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Στις 10 Σεπτεμβρίου η δίκη για το σκάνδαλο στο Ξενία Ηρακλείου.....

34, κυρίως καταπράσινα, στελέχη διώκονται και παραπέμπονται σε δίκη για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο. Η δίκη ορίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής, λόγω της πολιτικής ιδιότητας κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους διωκόμενους είναι απιστία, παράβαση καθήκοντος, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Παραπέμπονται ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.
Ο πρώην γενικός γραμματέας
της Περιφέρειας Κρήτης Α. Καρούντζος, κατηγορείται ότι ζημίωσε εν γνώσει του το ελληνικό δημόσιο. Οι Καρούντζος και Χωμενίδης κατηγορούνται ότι συναποφάσισαν την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην κατεδάφισή του, χωρίς να ενημερωθεί ο ΕΟΤ, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου κατά 2 εκατομμύρια €. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κατηγορείται ότι καθοδήγησε από πρόθεση τους δημοτικούς συμβούλους το Σεπτέμβριο του 2003, ώστε να αποφασίσουν την κατεδάφιση του κτιρίου και να υποπέσουν έτσι σε παράβαση καθήκοντος. Ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτοδιοίκησης Ε. Τζουανάκης κατηγορείται ότι δεν μερίμνησε στην άσκηση νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.
Ο πρώην Περιφερειάρχης Β. Βαλασόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, δεν διώχθηκε τελικά από την Εισαγγελία αν και ο οικονομικός επιθεωρητής Μανώλης Χριστοδουλάκης στην έκθεση που διαβίβασε στην Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στοιχειοθετεί συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του. Πάντως με βάση το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή έχει ήδη ξεκινήσει από την Εισαγγελία Ηρακλείου, περαιτέρω διερεύνηση, ώστε να ελεγχθεί διεξοδικά η νομιμότητα των ενεργειών ή των παραλείψεων και του Βαλασόπουλου, για να αποδοθούν ή όχι ευθύνες. Η δικαιοσύνη δηλαδή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της.

«Να μην κατεδαφιστεί το Ξενία Ηρακλείου»

Επιστολή ΔΕ TEE/TAK προς B. Βαλασόπουλο

Επιστολή Συλλόγου Αρχιτεκτόνων προς δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη

Στο Δήμο Ηρακλείου η χρήση του ξενοδοχείου "Ξενία" με απαγόρευση κατεδάφισης του

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απαλλαγή του Β.Βαλασόπουλου στηρίχτηκε όχι μόνο στο πόρισμα του Χριστοδουλάκη -ο οποίος ελέγχεται και για άλλες υποθέσεις...- αλλά και στο πόρισμα τως επιθεωρητών ελεγκτων δημόσιας διοίκησης καθώς και στις καταθέσεις των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτε λίγο για το ποιοι -συγγενείς επιφανούς πολιτικού και κατηγορούμενου της υπόθεσης- βρίσκονται πίσω από το μαγαζί MARE δημιουργήθηκε στην θέση του ΞΕΝΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι φορείς που επικαλείται ο κ. Βαλασόπουλος είναι είτε αναξιόπιστοι είτε μονοκομματικοί πασοκικοί φανατικοί μηχανισμοί, ταγμένοι στην αλληλοϋποστήριξη των συντρόφων.
Ας αφήσει ο κ. Βαλασόπουλος τη δικαιοσύνη να αποφασίσει και ας πάψει να το παίζει αθώα περιστερά.
Εξάλλου αν δεν έχει τίποτα να φοβηθεί γιατί φοβάται τόσο πολύ την κλήση του από τη Δικαιοσύνη. Στην πραγματικότητα έπρεπε να την επιδιώκει για να ξεκαθαρίσει την κατάστασή του και να μην αφήσει καμμιά σκιά πίσω του.
Σίγουρα σχεδλον όλοι όσοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να αθωωθούν, αφού τη δουλειά τους έκαναν. Σιγά πως θα μπουν 34 ΠΑΣΟΚΟΙ στη φυλακή. Πλάκα με κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο το MARE.
Είναι καιρός να εξετάσει ο Εισαγγελέας ποιός ή ποιοί πήραν και πως, τα μαγαζιά στο μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής Ηρακλείου. Όλο ανήψια και ξαδέρφια.......