Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

τοποθέτηση του Καραμανλή στην υπόθεση Ζαχόπουλου.....

......που πέρασε απαρατήρητη!
Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και επί διμήνου, βιώσαμε μια απίστευτη μιντιακή παράκρουση, σύμφωνα με την οποία ο Ζαχόπουλος έκλεψε, αποχαρακτήρισε παράνομα, διόρισε και παρενόχλησε σεξουαλικά δεκάδες πιτσιρίκες...που ζητούσαν διορισμό στο δημόσιο. Δεκάδες δημοσιογράφοι αφού έψαξαν καλά στα σκουπίδια της ενημέρωσης και των υπουργείων έβγαιναν και ανταγωνίζονταν μεταξύ τους στο "μεγαλύτερο και πιο αληθοφανές ψέμα"! Αν δεν υπήρχε το κατασκέυαζαν. Σιγά το δύσκολο. Εκεί θα κολώσουν; Ξέρουν οι προπαγανδιστές στα υπόγεια των καναλιών! Θα μου πείτε:και συ τώρα το θυμήθηκες; Τώρα που τα κανάλια επιβάλλουν άκρα του τάφου σιωπή στήν εμπλοκή του γνωστού προφυλακισμένου εργατολόγου Νικολουτσόπουλου, που τυγχάνει να είναι στενός φίλος και διορισμένος από τον Πολυζωγόπουλο σε πολύ καίρια θέση στη ΓΣΕΕ;
Όντως το θέμα ξεπεράστηκε και αποδείχτηκε πόσο φούσκα ήταν. Αποδείχτηκε πόσο η Ελλάδα υποφέρει, άγεται και φέρεται από τα πανίσχυρα και ελεγχόμενα ΜΜΕ; Αποδείχτηκε επίσης ότι δεν έπεφτε ο Καραμανλής με τέτοια μεγάλης διάρκειας πυροτεχνήματα όσο και αν ποθούσαν κάτι τέτοιο νταβατζήδες και ενδιαφερόμενοι κομματικοί μηχανισμοί. Αξίζει πάντως να αναφερθούμε στην έστω και έμμεση αναφορά που έκανε στο θέμα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματός του και στην οποία συνδέει την ωμή σκανδαλοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου με την ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό Μπουργκάς_Αλεξανδρούπολης!:
"« ...;Στο ίδιο αυτό διάστημα, δώσαμε δυναμική συνέχεια στην εφαρμογή των διεθνών ενεργειακών συμφωνιών, που πετύχαμε στα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια. Πραγματοποίησα ο ίδιος επισκέψεις σε φίλες χώρες, για νέες συμφωνίες που εντάσσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Ενεργειακό Χάρτη, αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της, προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Με μια φράση:
Μέσα σε λίγους μήνες ανταποκριθήκαμε στις άμεσες υποχρεώσεις μας και ανοίξαμε το δρόμο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να στιγματίσω το γεγονός ότι σ’ εκείνη την αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας μας ξέσπασε μια απερίγραπτη θύελλα σκιών, φημολογιών, διαδόσεων, αφορισμών, υπερβολών.
Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι, με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, περιθωριοποιούνταν τα μείζονα και προβάλλονταν διογκωμένα τα ελάσσονα, σαν μοναδικά και κυρίαρχα ζητήματα.
Δεν μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος ...;».

Σχολιασμός από το πολύ ενδιαφέρον ανεξάρτητο πολιτικό weblog της Άνδρου:
Μέχρι στιγμής δεν είδαμε να επισημαίνεται αυτή η παράγραφος της ομιλίας του κ. Καραμανλή. Ούτε και να ερμηνεύεται απο τα ΜΜΕ.
Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά είναι ολοφάνερο: Ο κ. Καραμανλής πιθανώς να συνδέει καθαρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα και όλα όσα πρωτοφανή ζήσαμε επί ένα τρίμηνο με την επίσκεψη του στην Μόσχα, τη συνάντηση με τον Πούτιν και τις ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψε με την Ρωσία.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας δήλωση, επειδή είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν έντονα από την πρώτη στιγμή και στα ρωσικά ανοίγματα του Καραμανλή και στις ενεργειακές του συμφωνίες.
Είναι επίσης γνωστό ότι η κ. Μπακογιάννη έχει υποστηρίξει τις αμερικανικές θέσεις στο ζήτημα αυτό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Μόσχας.
Τέλος οι δηλώσεις αυτές του Κ. Καραμανλή γίνονται στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή του ζητήματος με τα Σκόπια, όπου είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ "βιάζονται για τον ενεργειακό αγωγό ΑΜΒΟ" και η κυβέρνηση Καραμανλή καθυστερεί με το βέτο στα ζωτικά ενεργειακά τους συμφέροντα."
Το προφανές λοιπόν δίλλημα και ταυτόχρονα η πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή φαίνεται να είναι
ΒΕΤΟ ή ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; Πραγματικά δύσκολο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: