Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Νέα μόδα στην Κρήτη : παίρνεις το ΑΤΜ και φεύγεις.

Σε επιδημία εξελίσσεται στην Κρήτη η κλοπή των ΑΤΜ. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές σπείρες με αντικείμενο την κλοπή ΑΤΜ αλλά τελευταία έχει εμφανιστεί μια πενταμελής ομάδα που λειτουργεί με πρόγραμμα και σε τακτά χρονικά διαστήματα….γνωστή και ως «σπείρα με τα Καλάσνικοφ».

Εμφανίζονται με στολές παραλλαγής, καλογυαλισμένα Καλάσνικοφ, κλεμμένα 4x4, τσιλιαδόρους, πυροβολούν στον αέρα ασταμάτητα και επιτίθενται σε όλη την Κρήτη. Ο χρόνος που τώρα χρειάζονται για να ξεπατώσουν ένα ΑΤΜ είναι μόλις 5 λεπτά.


Κάποιες άλλες ομάδες χρησιμοποιούν μπουλντόζες, η σπείρα όμως με τα Καλάσνικοφ, έχει βρει τρόπους και «αδειάζει» το μηχάνημα χωρίς να το σηκώσουν, το σπάνε με διάφορους τρόπους, κυρίως το τρακάρουν, αλλά αν δουν ότι το μηχάνημα έχει μουλαρώσει….το παίρνουν και φεύγουν.


Έκαμαν απόπειρες ληστειών, όπως στην Αγροτική Τράπεζα Κρουσώνα, αλλά είδαν ότι δεν ήταν το αντικείμενό τους, οπότε και απέκτησαν ειδικότητα στα ΑΤΜ.


Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους, επειδή δεν έχουν πάρει ποτέ τις απαραίτητες προφυλάξεις και ήδη υπάρχουν ενδείξεις για δύο άτομα.


Πιστεύεται ότι η ίδια ομάδα χτύπησε τη χρηματαποστολή της ΑΤΕ στις Γωνιές Μαλεβυζίου, την Παγκρήτια στο Ζαρό, την Alpha Bank στο Γάζι(με ακάλυπτα πρόσωπα), την Alpha Bank ( έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Alpha Bank) στην Ιεράπετρα και το μηχάνημα της Alpha Bank στο πολυκατάστημα Makro Ηρακλείου, όπου και τους κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του πολυκαταστήματος.


Η πιο σαματατζίδικη ληστεία τους ήταν αυτή στο Ζαρό, όπου μπήκαν ουρλιάζοντας και πυροβολώντας μανιωδώς στον αέρα, έφτασαν έξω από την Παγκρήτια Τράπεζα Ζαρού, πυροβολώντας ασταμάτητα, έδεσαν με ιμάντες το ΑΤΜ, το τράβηξαν και το έσερναν πάνω κάτω στο χωριό, προκαλώντας τρόμο και πάταγο. Πλήρης ενθουσιασμού και με το τρόπαιο έφτασαν στη λίμνη Βωτόμου. Εκεί έσπασαν το μηχάνημα και πήραν την κασέτα με τα χρήματα.

εφημερίδα πατρίς

Συνελήφθη χθες ένας από τους πιο επικίνδυνους spammers του κόσμου.

Συνελήφθη χθες ο Robert Alan Soloway, ένας από τους world' s most prolific spammers, ένας από τους μεγαλύτερους δηλαδή spammer του κόσμου. Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς των ΗΠΑ οι computer users σε όλο τον κόσμο έχουν διαπιστώσει ότι πρόσφατα τα junk e-mail έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Ο Robert Alan Soloway κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε networks από συμβατούς “zombiecomputers για να στέλνει σε όλο τον κόσμο δισεκατομμύρια spam e-mails.

“Είναι ένας από τους 10 top spammers στον κόσμο” είπε ο δικηγόρος Tim Cranton, της Microsoft Corp. Που είναι ειδικευμένος στην ασφάλεια συστημάτων.

Οι κατήγοροι λένε ότι ο Soloway χρησιμοποιούσε computers μολυσμένους με malicious code για να στέλνει junk e-mails από το 2003. Οι υπολογιστές αυτοί αποκαλούνται "zombies" επειδή οι ιδιοκτήτες τους, δεν γνωρίζουν ότι τα μηχανήματά τους, έχουν μολυνθεί και χρησιμοποιούνται για αποστολή spams.

Physorg . Com

Νέο χαρακτηριστικό στο Google Street Map.



Αυτό το βίντεο περιγράφει ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί στους Χάρτες του Google, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να περιστρέφεται η κάμερα 360 μοίρες, σε πάρα πολλούς δρόμους της Αμερικής.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

«Ο Βενιζέλος φταίει για τη γενοκτονία των Ποντίων»: υποστηρίζει δασκάλα στην Κρήτη !!!

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Κρήτη, οι θέσεις της εκπαιδευτικού Καλλιόπης Μαθιουδάκη, με τις οποίες υποστηρίζει ότι ο Βενιζέλος ευθύνεται για τη γενοκτονία των Ποντίων. Τις θέσεις αυτές διατύπωσε στις 21 Μαΐου κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης και της γενοκτονίας των Ποντίων, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.


Το κείμενο που εκφώνησε έχει ως εξής: «θα πρέπει να δούμε όχι μόνο τις εγκληματικές ενέργειες του Κεμαλικού καθεστώτος, που με τη βοήθεια του γερμανικού ιμπεριαλισμού οδήγησαν στη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά ταυτόχρονα ψύχραιμα και νηφάλια να δούμε και τις ευθύνες της τότε ηγεσίας του τόπου και τα τραγικά λάθη που έκανε, με αποτέλεσμα και τη γενοκτονία να μην αποτρέψει και να οδηγήσει με τις λαθεμένες επιλογές της στον ξεριζωμό 1,5 εκατομμυρίου Μικρασιατών και Ελλήνων του Πόντου.»


Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας και πλήθος κόσμου αντέδρασαν έντονα. Διέκοπταν την ομιλήτρια, δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και η δασκάλα φέρεται να αποκάλεσε, εκνευρισμένη, τον Περιφερειάρχη «αναιδή», αν και η ίδια το αρνείται.


Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάλεσε τη δασκάλα σε «έγγραφη απολογία», καταλογίζοντάς της, ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Η κλήση όμως αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και διάφοροι φορείς με ψηφίσματά τους ζητούν τον τερματισμό της πειθαρχικής δίωξης της δασκάλας και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.


Η δασκάλα με επιστολή της προς την εφημερίδα «νέα Κρήτη», στηρίζει την άποψή της, στην ελευθερία του λόγου που της παρέχει η παρ.1, του άρθρου 14 του Συντάγματος και υποστηρίζει ότι «σαν δασκάλα έχω μάθει να διακρίνω τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία από τη δράση των πρωταγωνιστών της ιστορίας ανάλογα με τις συγκυρίες της εποχής, τον τόπο και τη χρονική περίοδο που αυτά διαδραματίζονται. Δεν εξέτασα, λοιπόν, και δεν αναφέρθηκα συνολικά στην προσωπικότητα του Βενιζέλου και στο ρόλο του στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά στις συγκεκριμένες ευθύνες που είχε ο ίδιος, αλλά και οι βασιλικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν, για την ολέθρια Μικρασιατική Καταστροφή».


Φυσικότατα η Μαθιουδάκη έχει κάθε δικαίωμα βάσει του Συντάγματος να εκφράζει ελεύθερα την άποψή της. Αυτό όμως δεν στερεί και σε μας το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε και να αντιδράσουμε στην άποψη αυτή. Το δικαίωμά της και το δικαίωμα το δικό μας πηγάζουν ακριβώς από το ίδιο άρθρο του Συντάγματος.


Η δασκάλα έχει υποπέσει πράγματι σε παράπτωμα και είναι προκλητική και υβριστική στο πρόσωπο του Βενιζέλου. Από τις δηλώσεις της και μόνο έχουν προκληθεί πάρα πολλές αντιδράσεις και θα πρέπει να σκεφτεί ότι η «υποστήριξη» και «κάλυψη» που αυτή τη στιγμή της παρέχεται είναι περισσότερο «πολιτική» παρά επιστημονικά διαμορφωμένη άποψη ιστορικών. Οι προκλητικές εκτιμήσεις πολλών ιστορικών είναι του συρμού, της μόδας και προετοιμασμένες στη χειρότερη περίπτωση από κέντρα νέο-ιστορικών που θέλουν να «χτυπήσουν» κατοχυρωμένες ιστορικές μελέτες απλά και μόνο επειδή νοιώθουν την ανάγκη πρωτοτυπίας και επειδή αισθάνονται μειονεκτικότερα μπροστά στους μεγάλους ιστορικούς του παρελθόντος.

"Μακεδονία" και σε ομιλία Βαλλιανάτου στο 7ο Συνέδριο Πασόκ.

Ομιλία Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην ενότητα με θέμα: Διακήρυξη - Πολιτικές Θέσεις , την 3η μέρα του 7ου Συνεδρίου Πασόκ.

«Φίλες και φίλοι σύνεδροι, ο μεγάλος και φιλόξενος χώρος αυτού του συνεδρίου χθες φιλοξένησε ένα στρογγυλό τραπέζι της κοινωνίας των πολιτικών. Της κοινωνίας των πολιτών ή αλλιώς των παραλειπόμενων Ελλήνων. Συμπολίτες μας από διάφορες οργανώσεις εξέφρασαν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους.
Οι συμπολίτες μας ανάπηροι ανέφεραν, ότι θεωρούνται πολίτες με μειωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα και με μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης κοντά μας. Ήδη η πρόσβασή τους στο συνέδριό μας έγινε από την πίσω πόρτα.
Οι συμπολίτες μας που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ζήτησαν να κατανοήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί, που είναι από Δωδεκαθεϊστές έως Σαϊεντολόγοι ή βουδιστές ή άθεοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Οι συμπολίτες μας αρβανίτες και βλάχοι ζήτησαν να προστατευτεί και να διδάσκεται η γλώσσα τους για να μην χαθεί μια πλούσια ελληνική κουλτούρα. Οι συμπολίτες μας τσιγγάνοι ή ρομάν ζήτησαν να καταλάβουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι συμπολίτες μας Εβραίοι ζήτησαν να καταλάβουμε τον υπαρκτό λαϊκό αντισημιτισμό που υπάρχει τα έντυπα και την τηλεόραση. Οι συμπολίτες μας της μειονότητας που θεωρούν ότι είναι τουρκικής εθνότητας ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι, το ίδιο και οι συμπολίτες μας Μακεδόνες.
Οι συμπολίτες μας ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ ζήτησαν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ζήτησαν να υπάρχει σεξουαλική αγωγή.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όλοι εμείς είμαστε διαφορετικοί, οι παραλειπόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς. Σας ευχαριστώ.»


το video
από το pasok.gr

Clone Wars 3D trailer 2008

Οι 100 λέξεις, που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει, όποιος τελειώνει το αμερικάνικο Λύκειο.


abrogate abstemious acumen bellicose chromosome circumnavigate deciduous
deleterious epiphany euro expurgate feckless gamete hegemony hemoglobin
homogeneous hubris hypotenuse inculcate irony jejune kinetic kowtow laissez faire
lexicon lugubrious metamorphosis mitosis moiety nanotechnology nihilism menclature
notarize oligarchy omnipotent orthography oxidize parabola paradigm parameter
photosynthesis plagiarize plasma polymer quasar quotidian recapitulate tautology
taxonomy tectonic thermodynamics totalitarian vacuous vortex winnow xenophobe
yeoman ziggurat

ολόκληρη η λίστα στη διεύθυνση : houghtonmifflinbooks

No War

state department briefing : η παραβίαση του Τουρκικού εναέριου χώρου από τους Αμερικανούς.

Daily Press Briefing
Tom Casey, Deputy Spokesman
Washington, DC
May 29, 2007

Mr. Lambros.
QUESTION: On Turkey. Mr. Casey, according to reports, the Iraqi Kurdistan autonomous government will take charge of the security of both regions this week in a transfer of command from the U.S.-led coalition force, giving full authority to 170,000 peshmergas, or Kurdish rebels, affiliated with the regional government. The decision has been taken between regional President Massoud Barzani; Iraq's Prime Minister Nouri al-Maliki; and high senior U.S. military leader, who confirmed the handover. Any comment?
MR. CASEY: Who confirmed the handover of what to whom?
QUESTION: Of --
MR. CASEY: Could you try -- try me again, Mr. Lambros. I'm sorry, I didn't hear you.
QUESTION: According to --
MR. CASEY: You're talking about -- are you talking about the handover of various provinces in Iraq to Iraqi forces?
QUESTION: I'm talking about the handover of security of three regional areas --
MR. CASEY: Mm-hmm.
QUESTION: -- from the U.S. coalition force to Massoud Barzani. I'm talking about giving authority to 170,000 peshmergas, or Kurdish rebels.
MR. CASEY: Well --
QUESTION: It was a decision between a known referee -- the U.S. officials --
MR. CASEY: Mr. Lambros --
QUESTION: -- Prime Minister, --
MR. CASEY: Yeah, let's --
QUESTION: -- and Massoud Barzani.
MR. CASEY: Let's deal with some facts here. First of all, there are Iraqi Government army, military and security forces that are -- we are working with every day. And we are trying to allow them to get to the point where they can take the lead and ultimately by themselves be responsible for security throughout all of Iraq. However, I would point out that the process of the handover of security responsibilities --
QUESTION: Yes.
MR. CASEY: -- in a variety of provinces is something that's been going on for some time. And those arrangements have been made with -- openly with coalition forces and the Iraqi Government. I'd refer you to Prime Minister Maliki and his government for details on any specific transfers. But this is nothing new, and this is something that is an encouraging sign of the ability of Iraq's security forces to be able to manage security in at least those particular areas.
QUESTION: But the U.S. Government -- why the U.S. Government had decided prior to the general elections in Turkey, July 22nd, to approve this handover? Why so much urgency?
MR. CASEY: Mr. Lambros, I believe this is something that's been -- being worked on for about four years now. Its part of what we said at the very start of military -- or post-combat operations in Iraq. We were going to help Iraq develop its security forces and work to have them be able to take full responsibility for security in the country. The timing of this is totally unconnected to any events in Turkey or any other country that's connected to the longstanding plans of coalition forces and the Iraqi Government. And for any specifics on what might or might not be occurring today or next day on that, I'd refer you to MNFI and to the Iraqi Government.
QUESTION: Okay. And the last one, U.S. warplanes violated the Turkish airspace, about southeast of Turkey flying above Turkish folks in that coastal area making Ankara extremely upset and (inaudible) to the U.S. Government. Any comment on that?
MR. CASEY: Well, we talked a little bit about this this morning. And I think the Embassy has spoken to this as well. There was an unintended violation of Turkish airspace by--
QUESTION: Unintended.
MR. CASEY: Unintended by U.S. aircraft. This is something that's been investigated. It's something that as soon as we found out about it, we did discuss with both the Turkish Defense Ministry and Foreign Ministry. Certainly we are very respectful of Turkish sovereignty and of Turkish airspace. And through our investigation, we're going to make sure that we take whatever steps are necessary to ensure that this kind of thing doesn't happen again.
QUESTION: Thank you.
MR. CASEY: Let's go back here.
QUESTION: Can you tell us what the President -- his thoughts were and secondly to the other question of North Iraq pulling out of the U.S. troops? And if now Turkey decides to send in some troops in Northern Iraq, to fight against PKK, what would be the position of the U.S. army there? Would they intervene? Do they still have the possibility to intervene or not?
MR. CASEY: First of all, in terms of the flights, these were flights by U.S. aircraft based in Iraq. My understanding there is a brief and inadvertent violation of Turkish airspace. I honestly don't know what missions they were performing. You could, I'm sure, check with the Pentagon or with the commanders on the ground there in terms of what specific operational mission they were performing. Again, I want to emphasize that the turnover of security responsibilities in any of Iraq's provinces between U.S. forces and Iraqi forces does not generally mean that coalition forces somehow disappear from the area. It means that the Iraqi forces are taking the lead that they are primarily responsible, but coalition forces are still there to support them.
In terms of the questions related to hypothetical military action on the part of the Turkish Government into Northern Iraq, again, we've spoken to that issue on a number of occasions previously and our position remains the same. We want to work with the Government of Turkey and the Government of Iraq to be able to deal with the real threat and challenges posed by the PKK. The best way to do that and deal with that is by working together diplomatically and working together to deal with those problems.
Yeah. Well, let's go -- .

(The briefing was concluded at 1:20 p.m.)
DPB # 95

Released on May 29, 2007

Τρίτη 29 Μαΐου 2007

cheese : ένα νέο επικίνδυνο ναρκωτικό.

To cheese είναι ένα recreational drug που ανακαλύφθηκε το 2005. Δες [wiki].
To ναρκωτικό αυτό βασίζεται στην ηρωίνη ηρωίνη και σε αναλγητικά.
Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στα σχολεία της Αμερικής και πουλιέται τυλιγμένο σε φύλλα τετραδίων.

Μόνο στο Βόρειο Τέξας, έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 21 μαθητές.
Είναι πολύ επικίνδυνο και υπερβολικά εθιστικό. Οδηγεί κατευθείαν στην ηρωίνη.
Χρήση έχουν κάμει ακόμα και 9χρονα παιδιά, απλώς για να μην υστερούν απέναντι σε μεγαλύτερους φίλους τους.
Προκαλεί λήθαργο, ευφορία και σύγχυση.
Εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2005, στους ισπανόφωνους μαθητές του Ντάλλας.
Αστυνομικός του Ντάλλας, δήλωσε ότι "πολλοί από αυτούς που πιάνουμε με επιρροή cheese, δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους ούτε ένα απλό τσιγάρο και δεν έχουν πιει ποτέ αλκοόλ."

"The Line Rider".....fansite και community.





Εάν δεν έχετε παίξει ποτέ με το Line Rider, κάντε το. Είναι απίστευτα εθιστικό.
video.
Πληροφορίες και οδηγίες στην Wikipedia.
Υπάρχουν πολλά video στο fan site για να επηρεαστείτε.
Το παιχνίδι βγαίνει πολύ σύντομα και σε Nintendo!
Δοκιμάστε το πρώτοι.

Η άλλη πλευρά της Ινδίας.

Διασχίζοντας ένα δρόμο στην Ινδία.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

χοντρή επίθεση Βενιζέλου σε Παπανδρέου.

Διπλή επίθεση Βενιζέλου στον Παπανδρέου. Τον κατηγόρησε ανοιχτά για τον τρόπο που το επιτελείο του διαχειρίζεται το σκάνδαλο των ομολόγων. Είναι η δεύτερη φορά που ο πονηρός Ευάγγελος "προειδοποιεί" τον πρόεδρο Γιώργο. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να αναδείξει και χειριστεί το σκάνδαλο των ομολόγων ως βασικό προεκλογικό ατού. Η αλεπού όμως κρατά αποστάσεις και διατυπώνει ευθαρσώς την άποψη ότι «ουδείς επιθυμεί τη διολίσθηση του πολιτικού βίου σε κλίμα τύπου 1989». Τουτέστιν, Γιώργο έχεις πάρει το λάθος δρόμο που οδηγεί στο βρώμικο 89. Βέβαια οι ίδιοι μηχανισμοί που είχαν στήσει το βρώμικο 89 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου....[ΕΘΝΟΣ , ΝΕΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]....οι ίδιοι τώρα πάνε να στήσουν ένα ιδιότυπο βρώμικο 2007 στον Καραμανλή. Υπονοεί μάλιστα ότι με τη σύμπραξη αυτή το πρώτο θύμα είναι «η χώρα και οι θεσμοί, οι ρυθμοί ανάπτυξης, το πολιτικό κλίμα και τα δημοσιονομικά δεδομένα.»

Αυτή τη φορά όμως μοιάζει με φάρσα το σκηνικό που πάνε να στήσουν η σύμπραξη προέδρου Γιώργου και ΜΜΕ. Αργότερα ο Ευάγγελος θα επιμένει ότι τους προειδοποίησε και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή ο κυριότερος δελφίνος του πασόκ προετοιμάζεται για το μετεκλογικό τοπίο που θέλει τους νταβατζήδες και το πασόκ ηττημένους, και ξανά αντιπολίτευση.

Σχολίασε και τη φράση του προέδρου για κουρασμένα και φθαρμένα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο της μονιμότητας. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί πιστεύει δεν τον αφορούν προσωπικά.
Και ρίχνει την μπηχτή ότι ο ίδιος έχει τα μισά χρόνια του Παπανδρέου στην πολιτική.

Το εσωκομματικό παιχνίδι στο πασόκ προβλέπεται ενδιαφέρον. Εμφανίζονται δύο κύριες τάσεις. Η μια που επιθυμεί διακαώς τη νίκη στις επόμενες εκλογές γνωρίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Και η άλλη που ζητά ήττα του προέδρου αλλά το "φωνάζει" από μέσα της. Για να αντιμετωπίσει τη θύελλα Βενιζέλου στο ομιχλώδες μετεκλογικό τοπίο του πασόκ, ο Παπανδρέου οργανώνει από τώρα μια τρόϊκα διαχείρησης της ήττας που αποτελείται από τους Λαλιώτη, Αθανασάκη και Ευθυμίου. Αυτοί θα επιφορτιστούν με την αντιμετώπιση της αμφισβήτησης του προέδρου και των σεναρίων διαδοχής που επεξεργάζονται διάφορα κέντρα, στο πασόκ. Στο βάθος εμφανίζονται και σενάρια διάσπασης του πασόκ. Ένα Παπανδρεϊκό σοσιαλφιλελεύθερης τάσης και ένα Βενιζελικό, αριστερολαϊκίστικης τάσης.

"η γυναίκα στην τέχνη, τα τελευταία 500 χρόνια", μέσα από ένα εκπληκτικό video.

η υποβρύχια γκαλλερί γλυπτών στη Γρενάδα.

The Underwater Sculpture Gallery in Grenada, West Indies is a project started in May 2006 by sculptor Jason Taylor, with the support of the Grenadian Ministry of Tourism and Culture.







περισσότερα υποβρύχια γλυπτά στη φωτοθήκη.

μικροσκοπικό πιστόλι - γαρίδα

Μικροσκοπική γαρίδα προκαλεί θόρυβο 200 db
και φυσαλίδα 8,540 βαθμών F.



Σάββατο 26 Μαΐου 2007

high power job

ήρθαν πίσω τα λεφτά του ΤΣΠΕΑΘ.....και περισσότερα.

«Χάθηκαν όλα μα όλα τα λεφτά του ταμείου μας» φώναζαν "κάποιοι" δημοσιογράφοι πριν λίγες μέρες στα ‘δημοκρατικά’ κανάλια.
«Δεν έμεινε τίποτα» συμπλήρωνε "κάποιος" άλλος.
«Σιγά μη φέρει πίσω τα κλεμμένα ο Δούκας και ο Αλογοσκούφης» αποτελείωνε ειρωνικά και πλήρης λαϊκισμού ο επόμενος "κάποιος" πανελίστας παραθυράκιας.

Όμως τα λεφτά ήρθαν πίσω και μάλιστα 3,1 εκατ. € περισσότερα!!!!

Και όμως τηνπροηγουμένη έπαιζε, σε αποκλειστικότητα παρακαλώ, ότι υπάρχουν πληροφορίες πως χάθηκαν 40 εκατ. €, γι’ αυτό τα λεφτά δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Μάλιστα "οι κάποιοι" επέμεναν με στόμφο και πείσμα, ότι δεν μπορούν να γυρίσουν τα κλεμμένα και ότι ήταν καλά πληροφορημένοι. Επιστροφή έλεγαν δεν μπορεί να γίνει ούτε στο βασικό κεφάλαιο των 130 εκατ. €. Τόση ανευθυνότητα, τόση αναξιοπιστία και τόσος λαϊκίστικος χαβαλές δεν ξανάγινε από τα δημοσιογραφικά όργανα που πρόσκεινται στο πασόκ.
Αυτοί πάντως που ξεσκίζονται περισσότερο σε δομημένη εξάρτηση από το πασόκ, είναι οι κυρίες και οι κύριοι του Mega. Αυτοί κάνουν σύσκεψη για το πως να ανεβάσουν ένα θέμα όσο το δυνατόν περισσότερο φιλοπασοκικό και όσο το δυνατόν περισσότερο ψεύτικο και δημαγωγικό. Έχουν μετατρέψει τη δημοσιογραφία σε επιστημονική παραδημοσιογραφία. Είναι πανταχού παρόντες και των πάντων γνώστες. Περιφρονούν τη διασταυρωμένη πληροφορία και υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο το δελτίο παρατύπου του πασόκ και μάλιστα χωρίς καμμία επιφύλαξη. Αυτό που τους είπε το παπαγαλάκι του πασόκ αυτό βαφτίζουν αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόβουρτσες.

Η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων στην Κεντρική Ευρώπη (Cato Institute)

Διευρυμένο δημόσιο, διαφθορά, και απειλή προς τον φιλελευθερισμό

του Marian L. Tupy

Η Κεντρική Ευρώπη ζει με περισσότερη ελευθερία και μεγαλύτερη ευημερία, από την πτώση του κομμουνισμού και έπειτα. Παρόλα αυτά, τα φιλελεύθερα κόμματα, που ήταν υπεύθυνα για αυτήν την εξέλιξη, βρίσκονται σήμερα αμυνόμενα. Τον περασμένο χρόνο, οι φιλελεύθεροι υπέφεραν μια σειρά εκλογικών αποτυχιών στην ευρύτερη περιοχή.

Μερικοί σχολιαστές ερμήνευσαν τη χαμηλή απόδοση των φιλελευθέρων κομμάτων ως ένδειξη αποδυνάμωσης της υποστήριξης της ελεύθερης αγοράς από το κοινό, αλλά οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης στην Κεντρική Ευρώπη δείχνουν να συνεχίζεται η υποστήριξη του καπιταλισμού. Σίγουρα, δεν υπάρχει ευρέως διαδεδομένη επιθυμία για επιστροφή σε κεντρικά σχεδιαζόμενη και ελεγχόμενη οικονομία, που απέτυχε τόσο παταγωδώς στο παρελθόν.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτήν την λαϊκή δυσαρέσκεια προς το πολιτικό σύστημα είναι η κυβερνητική διαφθορά. Η διαβρωτικότητα της διαφθοράς στην Κεντρική Ευρώπη αποδίδεται μερικώς στην υπανάπτυξη της Κοινωνίας Πολιτών και την παράλληλη έλλειψη αποτελεσματικών περιορισμών στη συμπεριφορά και τη δράση της πολιτικής τάξης. Επιπλέον, παρά τη σημαντική πρόοδο προς την οικονομική ελευθερία που έχουν πραγματοποιήσει οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης μετά την πτώση του κομμουνισμού, ο ρόλος του κράτους στην οικονομία παραμένει τεράστιος. Ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερφορτωμένος με πάρα πολλούς κανονισμούς και ρυθμίσεις, και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να ξοδεύουν περίπου το 44% του ΑΕΠ. Για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα της διαφθοράς, το μέγεθος και το πεδίο δράσης του κράτους πρέπει να μειωθούν.

Η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων στην Κεντρική Ευρώπη

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο e-rooster

και στην αποθήκη ελευθερίας

το "κομμουνιστικό μανιφέστο" σε καρτούν

πως να ζωγραφίσετε τη Μόνα Λίζα με το ms paint.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

η μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες.

Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις Ευρώ έστησε την πιο πολύπλοκη απάτη που έχει στηθεί ποτέ στην ελληνική ιστορία, τη μεγαλύτερη ελληνική κρυφή κομπίνα.
Εξαπάτησε και τις Ευρωπαϊκές αρχές αλλά και τους Έλληνες.

Το 2001 το δημόσιο χρέος άρχισε να εμφανίζει επικίνδυνη αύξηση. Με έκδηλη την ανησυχία οι δημιουργικοί λογιστές του Σημίτη, για να μην χάσουν το τραίνο της ΟΝΕ, στράφηκαν στη διεθνή τράπεζα Goldman Sacks για να βρει τρόπο να εξαφανίσει ένα τρις δρχ. από το χρέος του δημοσίου.

Με τη μέθοδο των φουσκωμένων και πλασματικών ισοτιμιών στη μετατροπή πολλών δανείων του Δημοσίου η Goldman "εξαφάνισε" το χρέος. Τα δάνεια που μετατρέπονταν αφορούσαν την περίοδο 1982-2000 και όχι όπως ψευδώς επιμένει ο Φλωρίδης τη Μητσοτακική περίοδο 1990-1993. Δεν είναι ουσιαστικό όμως και δεν μας ενδιαφέρει η περίοδος των δανείων. Μας ενδιαφέρει η απάτη που στήθηκε και συνιστά τον ακριβότερο δανεισμό στην ιστορία της Ελλάδας.

Η Goldman όμως, όλως τυχαίως, είχε δανείσει το Ελληνικό δημόσιο 1 τρις δρχ. και φυσικά ήθελε πίσω τα λεφτά της και φυσικά με μεγάλη προθημεία συμμετείχε στην τέλεια κομπίνα.

Έτσι η τράπεζα επιστράτευσε τις σύνθετες πράξεις, τα swaps για να συντελεστεί το έγκλημα. Οπότε και δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps).

Αποτέλεσμα : το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε τα τεράστια κόστη των συναλλαγών αλλά και το τεράστιο ρίσκο που εμπεριέχει κάθε swaps. Και όταν μιλάμε για 18 swaps-τράμπες...εννοούμε φοβερό ρίσκο. Μόνο για τη σύναψη των περιπλοκότατων συμβολαίων δόμησης ΄το δημόσιο πλήρωσε τότε πάνω από 200 εκατ. προμήθειες. Αυτά πληρώθηκαν εφάπαξ και "τα πήρε" η Goldman. H τεράστια απάτη όμως και η ζημιά συνεχίζεται και στις μετέπειτα διεργασίες. Γιατί για να εξαφανιστεί το 1 τρις δρχ. χρησιμοποιήθηκαν πλασματικές και φουσκωμένες ισοτιμίες στη μετατροπή των γεν και $ δανείων σε Ευρώ. Αν δεν φούσκωναν υπέρογκα τις ισοτιμίες δεν θα μπορούσαν να εξαφανίσουν λογιστικά το 1 τρις χρέος. Σε πρώτη φάση με το φούσκωμα των ισοτιμιών "χάθηκαν" 70 εκατ. και έπειτα με τις ανοδικές τάσεις του Ευρώ έναντι του γεν και του $ "χάθηκαν" άλλα 300 εκ.

Τεράστια ζημιά προκλήθηκε και από τη λάθος δόμηση σχετικά με το swap των επιτοκίων. Το δημόσιο θα κέρδιζε αν τα επιτόκια ανέβαιναν και θα έχανε αν τα επιτόκια κατέβαιναν. Κατά κακή τους τύχη όμως τα επιτόκια μόνο έπεφταν. Που σημαίνει ότι το χρέος προς την Goldman συνεχώς αυξάνονταν.

Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει αυτή την τερατώδη σύμβαση έπρεπε να πληρώνει τοκοχρεολύσια της τάξης των 400 εκατ. το χρόνο μέχρι το 2019. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το πασόκ φρόντισε οι αποπληρωμές να αρχίσουν να εκτελούνται από την άνοιξη του 2004...θαύμα, θαύμα....

¨Εκαμε ένα ΣΟΥΑΠΣ το πασόκ......άάάλλο πράμα !!!... Ο εισαγγελέας πότε θα επέμβει;

Swap σημαίνει ανταλλαγή, τράμπα και στα τραπεζικά σημαίνει ανταλλαγή δύο χρηματοοικονομικών μεγαθών. Είναι συνώνυμο της λέξης δόμηση και χρησιμοποιείται ακόμα και στους ...

τα πιο τρελλά ρολόγια στον κόσμο είναι ιαπωνικά.

Γνώριζαν οι Beatles το Insect Circus πριν ξεκινήσουν ;

Το "The Insect Circus", ξεκίνησε το 1964. Επιτυχίες τους το "a bearded ladybug" και το "Liberty Beetle". Σχετίζονται πάρα πολύ με το συγκρότημα των Sixties : "The Peaple"



Το άλπμουμ των Peaple's το 1967 με τίτλο : "Capt. Cicadella's Insect Circus Band".




The Insect Circus & The Original Fab Four Show
British travelling Insect Circus, featuring "Peaple" fab four with "Capt. Cicadella's Insect Circus Band".

φωτογραφίες από διαφημίσεις.







άνθρωπος βγαίνει μέσα από καρχαρία!

διαφημιστικό του John West

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στο συνέδριο Πασόκ.

Το Πασόκ προσκάλεσε αρκετούς αριστερούς να παραστούν στο πρόσφατο συνέδριό του. Για λόγους ευγένειας αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας όλοι αποδέχτηκαν τις προσκλήσεις. Τα επιτελεία όμως του Πασόκ σκέφτηκαν να κάμουν παιχνίδι πάνω σ' αυτό και να "χτίσουν" διάφορα σενάρια με τη βοήθεια πάντα των προπαγανδιστικών μηχανισμών τους.
Έτσι έτρεξε το ατυχές σενάριο της συνεργασίας Πασόκ - Κωνσταντόπουλου που παρέπεμπε σε διεύρυνση του Πασόκ προς τα Αριστερά. Έσπασε όμως τα μούτρα του και ο Κωνσταντόπουλος ενοχλημένος από τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της παρουσίας του, από τους διαπλεκόμενους μηχανισμούς Πασόκ, αρνήθηκε τελικά να παραστεί. Η απουσία του ήταν.....θορυβώδης, κυρίως όμως ακύρωσε αυτή η απουσία τα ευφάνταστα σενάρια που αναμάσησαν κυρίως τα παπαγαλάκια του πασόκ. Αποτέλεσμα ήταν να μην παραστεί τελικά στο πολυδιαφημισμένο συνέδριο που θα άλλαζε την ιστορία της Ελλάδας. Δικαιολογήθηκε ότι θα παραστεί σε μια δίκη στα Ιωάννινα, ενώ μπορούσε άνετα να ζητήσει αναβολή εάν πράγματι ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα η παρουσία του.
Ταυτόχρονα αποφάσισαν να απουσιάσουν και ο Μανώλης Γλέζος και ο Δημήτρης Τσοβόλας επικαλούμενοι διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Γλέζος συνειδητά αρνήθηκε να παραστεί παρά τις "ισχυρές" πιέσεις. Κατάλαβε ότι κάποιοι έχουν σκοπό να διαχειριστούν την παρουσία του. Ο Γλέζος όμως είναι μη-εκμεταλλεύσιμος. Ο Τσοβόλας πάλι επικαλέσθηκε δίκη. Για να παραστεί όμως ζήτησε αποκατάσταση της ....τιμής του, γιατί πιστεύει ότι εκδιώχθηκε από το Πασόκ, συκοφαντούμενος από τα ίδια παπαγαλάκια που τώρα θεωρούν την "δεδομένη" επιστροφή του, νίκη της στρατηγικής τους. Δηλαδή με αυτές τις συνθήκες η ατίμωση του Τσοβόλα επικυρώνεται θριαμβευτικά και ο Τσοβόλας με την παρουσία του θα τους επιβράβευε από πάνω.
Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και ο Στέφανος Μάνος επικαλέσθηκε σπασμένο πόδι.
Οι απουσίες από το συνέδριο ήταν ηχηρές. Ο Παπανδρέου πάγωσε όταν συνάντησε άδεια καθίσματα στην πρώτη σειρά. Υπήρξε ιδιαίτερη σκηνοθετική προετοιμασία για να γίνει εκμεταλλεύσιμη τηλεοπτικά η παρουσία τους και όλα τα σχέδια του σκηνοθέτη Σιούλα και τα meeting πήγαν χαμένα. Είχαν προσχεδιαστεί κοντινά με χειραψίες και φιλιά με τον Γλέζο , τον Κωνσταντόπουλο και τον Τσοβόλα που αναβλήθηκαν, έτσι στο αόριστο και στο μέλλον. Αυτό που μας έμεινε τελικά από το έργο Σιούλα είναι κάτι νεαροί στο φόντο του Γιώργου όταν μιλούσε στο βήμα του συνεδρίου, που πηγαινοέρχονταν πάνω στην σκηνή και μετέβαλλαν το φόντο του προέδρου. Σε λίγο θα βγάλει και τις μαζορέτες.

«Βάζουμε τον πήχυ ψηλά
και κοιτάμε τον ήλιο κατάματα»
Είπε ο πρόεδρος και την ίδια στιγμή νεολαίοι Πασόκ, που φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν "ερχόμαστε" και που έπιασαν το νόημα της φράσης του προέδρου παραληρούσαν με το σύνθημα: "νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός" !

Δέκα βασικές θέσεις του καθηγητή Γ. Παπαδημητρίου για τη διαφθορά και την Δημοκρατία.


1. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η διαφθορά πλήττει τη δημοκρατία, ενώ όσο περισσότερο διευρύνεται και εντείνεται τόσο περισσότερο διαβρώνεται το σώμα της δημοκρατίας. Υπό την έννοια αυτή η καταπολέμησή της και η εμπέδωση της διαφάνειας αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε δημοκρατική κοινωνία.

2. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς κυριαρχούν στη χώρα μας δύο αντιλήψεις. Σύμφωνα με την πρώτη αρκεί η λήψη πρόσφορων νομοθετικών μέτρων, ενώ η δεύτερη επαφίεται σε πανηγυρικές εξαγγελίες. Οι αντιλήψεις αυτές συνυπάρχουν κάποτε σε εσωτερική σχέση που μένει κάθε φορά να προσδιοριστεί.

3. Η πράξη μας δείχνει ότι και οι δύο αποδεικνύονται απρόσφορες και αναποτελεσματικές. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέες προτάσεις και προπάντων νέες αντιλήψεις για να αντιμετωπίσουμε το παθολογικό αυτό φαινόμενο.


4. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν κατά καιρούς αναληφθεί δεν είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό ήταν αναμενόμενο, γιατί η θέσπισή τους δεν συνοδεύεται από την πολιτική βούληση να εφαρμοστούν. Δεν συνοδεύεται δηλαδή από τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων που εγγυώνται την αποδοτική λειτουργία τους (πρόγραμμα δράσης, στελέχωση, στέγαση, εξοπλισμός κ.λπ.).


5. Εξάλλου, σπανίως διαμορφώνονται πρακτικές που συμβάλλουν στην εμπέδωση της διαφάνειας. Όσες τυχόν προωθούνται δεν εκλαμβάνονται ως κεκτημένο και δεν υποβάλλονται περιοδικά σε κριτική για τη βελτίωσή τους. Στη χώρα μας δηλαδή λείπει ένα σημαντικό εργαλείο πολιτικής, οι βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


6. Το πρότυπο που προσδιορίζει το πολιτικό μας σύστημα δεν προσφέρεται για το σκοπό αυτό. Αυτήν την πραγματικότητα πρέπει να την κατανοήσουμε για να εγκαταλείψουμε την ψευδαίσθηση ότι με τη «διαιώνιση» ή με μικροδιαρρυθμίσεις του θα μπορούσαμε να εξυγιάνουμε τη δημοκρατία μας.


7. Τις προσπάθειές μας πρέπει λοιπόν να κατευθύνουμε συστηματικά προς τη διαμόρφωση και την προώθηση μιας άλλης διοικητικής και πολιτικής κουλτούρας. Το εγχείρημα αυτό εκτείνεται σε βάθος χρόνου και δεν είναι εύκολο να παράγει άμεσα αποτελέσματα. Αποτελεί όμως μονόδρομο.


8. Όσο η διοίκηση παραμένει καθηλωμένη στις παραδοσιακές δομές της, κάθε πρωτοβουλία θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Χρειαζόμαστε νέες αντιλήψεις, νέα νοοτροπία, νέες μεθόδους και νέους ανθρώπους με πραγματική αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος.


9. Το ίδιο ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, και για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας. Η εμμονή στην παγιωμένη αντίληψη ότι ο νομοθέτης θα μπορούσε, επισείοντας τη μαγική του ράβδο, να λύσει όλα τα προβλήματα έχει αποδειχθεί αδιέξοδο. Αναποτελεσματικές είναι όμως και οι ανέξοδες πανηγυρικές εξαγγελίες.


10. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι: α) η εμπέδωση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της διαπλοκής είναι υπόθεση όλων μας: της Πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτών, και β) πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με συστράτευση όλων όσων επιθυμούν να αγωνιστούν προς αυτή την προοπτική.