Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

καταστροφές 100 εκατ. € στους Έλληνες γεωργούς από τους κυνηγούς!

«Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Γεωργία υπολόγισε ότι το κάθε πουλάκι στην σύντομη ζωή του καθαρίζοντας τα δένδρα από τις κάμπιες και τα παράσιτα και μειώνοντας τις δαπάνες φυτοφαρμάκων προσφέρει έργο στους γεωργούς και στα δάση αξίας 2.000 Ευρώ.
Στη χώρα μας, σε ένα μόνο Νομό, οι κυνηγοί σκότωσαν μέσα σε ένα μήνα 50.000 πουλάκια, κάνοντας μια καταστροφή 100 εκατ. € στους Έλληνες γεωργούς, στα δάση αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.
Και ο γράφων έκανε την ζημιά του, σαν πιτσιρικάς με την σφεντόνα και τις ξόβεργες και αργότερα με το αεροβόλο του και το μονόκαννο του πατέρα του. Αλλά κάπου εκεί στα 15 ή τα 16 κατάλαβε την μεγάλη ζημιά, που έκανε και όπλο σήκωνε μόνον κατά των στόχων σκοποβολής. Yπήρχε και μία δικαιολογία τότε, μια και ο λαός πεινούσε και το κρέας του κοτόπουλου ήταν τόσο ακριβό, που το συνταγογραφούσε ο γιατρός μόνον για τους αρρώστους.
Ελπίζουμε ο νέος Υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, αντί να εγκαινιάσει την Έκθεση κυνηγιού για να κερδίσει μερικά λεπτά αρνητικής διαφήμισης, να αναλάβει μαζί με τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς όλης της χώρας, να ενημερώσει τους κυνηγούς για την τεράστια ζημιά, που κάνουν στην Γεωργία και στα δάση.
Σε καμιά περίπτωση ένα δημόσιο αγαθό, που ανήκει στα 10 εκατομμύρια των κατοίκων αυτής της χώρας αλλά και στα 15 εκατομμύρια των τουριστών της, από τους οποίους ζούμε, δεν θα πρέπει να αφήσουμε να το αφανίσουν με το έτσι θέλω 50 χιλιάδες ασυνείδητοι κυνηγοί, που έχουν σήμερα τη δυνατότητα να οργανώσουν ειδικούς χώρους άθλησης και σκοποβολής».
'Ιων Στεριώτης
Πολιτικός και Οικονομικός Αναλυτής

1 σχόλιο:

Troy Camplin είπε...

Pretty partridge. I spent a month in Greece and loved it. I can't wait to come back with my wife.