Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Ασφαλιστικό, Πασόκ, ψέματα, στάχτη και μπούρμπερη.

Είναι γνωστή η μέθοδος Πασόκ (όποτε αυτό κυβερνά) : «μην ακουμπάς προβλήματα με πολιτικό κόστος. Κάτω απ’ το χαλί ή καλύτερα άστα για τους επόμενους».
Έτσι έπραξε και στο Ασφαλιστικό διαχρονικά. Αποπειράθηκε βέβαια κάποιες στιγμές να ακουμπήσει κάποιες καυτές πατάτες αλλά η ουσία ήταν ότι έκαμε πασαλείμματα αποσκοπώντας σε κυβερνητική μακροημέρευση και όχι σε εξεύρεση λύσεων ζωτικής σημασίας προβλημάτων που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων.
Η στάση αυτή είναι συνισταμένη των απαιτήσεων που εμφανίζουν οι καρεκλοκένταυροι εργατοπατέρες του κόμματος για την εξασφάλιση συμφερόντων που ήταν αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων και μικροκομματικών συμφωνιών που πολλές φορές ήταν αποτέλεσμα ανάλογων με «παρακρατικές» πιέσεις.
Κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που τυγχάνει να είναι μεγαλοσυνδικαλιστές, εργατοπατέρες, πολυθεσίτες, βολεμένοι και συμπτωματικά υποστηρικτές της επανεκλογής Παπανδρέου δεν θέλουν να συζητήσουν καθόλου την οποιαδήποτε πιθανότητα υποχώρησης των συμφερόντων τους με σκοπό μια δικαιότερη, προς τα κάτω, αναδιανομή του αποθεματικού κάποιων πανίσχυρων ταμείων.
Συνήθως οι φωνασκίες επηρεάζουν το λαό που εύκολα ποδηγετείτε και περιέργως ταυτίζεται με συμφέροντα εργατοπατέρων χωρίς ποτέ να έχουν οποιαδήποτε σχέση τέτοιες λυκοφιλίες. Φαίνεται όμως ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έτοιμη να γυρίσει την πλάτη της στα μεγαλοεργατικά συμφέροντα και να φτύσει κατάμουτρα όλους τους μεγαλοσυνδικαλιστάριους. Εξάλλου και η αδιαφορία της Πολιτείας αλλά και το ενδιαφέρον των ισχυρών ομάδων αποκλειστικά για τα ταμεία τους, ερείπωσε τα περισσότερα ταμεία και οδήγησε προ της κατάρρευσης ταμεία που απευθύνονται σε μεγάλες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας.
Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις φοβήθηκαν να πάρουν μέτρα έστω και με χρονικό ορίζοντα αλλά και ότι πολλά ταμεία οδηγούνται σε κατάρρευση. Τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα και κάποια από αυτά πρέπει να είναι σκληρά ή να θίγουν πανίσχυρα οφέλη, γιατί επείγει η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και η βιωσιμότητα ταμείων που αυτή τη στιγμή δανείζονται για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους τους.
Το Πασόκ φαίνεται ότι αντιδρά ακόμα και στον δικό του νόμο Ρέππα που ψηφίστηκε πανηγυρικά το 2002. Συνεχίζει να ασκείται στη λαϊκίστικη πολιτική και στο ψέμα τη στιγμή που χρειάζεται η γενναιόητα της ειλικρίνειας. Αν η τελευταία του πρόταση για το ασφαλιστικό είναι ο νόμος Ρέππα τότε είναι λογικό να μη μπορεί να συντάξει μια νέα πρόταση και να παραμείνει στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο μηδενισμό.......
.......συνεχίζεται με της 'Γαλλίας το κάγκελο'.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φθίνει το απεργιακό κίνημα έπειτα από «πόλεμο» εννέα ημερών με τον Σαρκοζί.

Υποχωρεί το απεργιακό κίνημα στη Γαλλία έπειτα από εννέα ημέρες «πολέμου» με τον Νικολά Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό που έφερε τεράστια ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. Οι τοπικές συνελεύσεις των εργαζόμενων στους Σιδηροδρόμους ψηφίζουν κατά πλειοψηφία επιστροφή στη δουλειά.

Από το πρωί τις Πέμπτης 42 σε σύνολο 45 τοπικών συνελεύσεων των εργαζομένων στους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (SNCF) ψήφισαν υπέρ της αναστολής της απεργίας κόντρα στην κατάργηση του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος που απολαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου.

Εντός της ημέρας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες ακόμη ψηφοφορίες σε τοπικές συνελεύσεις. «Κινούμαστε προς αναστολή, όμως είναι μόνο η μορφή της κινητοποίησης που αλλάζει, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους παραμένει ακέραια» δήλωσε ο Ντανιέλ Τουρλάν, μέλος του κυριότερου συνδικάτου CGT στη Μασσαλία.

Σε εθνικό δίκτυο κινούνται την Πέμπτη περισσότερα τρένα και τα δρομολόγια είναι πυκνότερα συγκριτικά με το χάος που επικράτησε στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες τις περασμένες ημέρες. Κινούνται επίσης περισσότεροι συρμοί του μετρό, παρόλα αυτά τα προβλήματα στις μετακινήσεις εξακολουθούν να είναι σοβαρά.

Ο Νικολά Σαρκοζί παρέμεινε πρακτικά ανυποχώρητος απέναντι στη μεγαλύτερη εσωτερική πρόκληση μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας, αρνούμενος να αποσύρει την προωθούμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που δίνει σε ορισμένες κατηγορίες δικαίωμα σύνταξης στα 37,5 έναντι των 40 ετών συγκριτικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η κρατική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF) εμφανίστηκε διαθέσιμη να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, όπως η συμπερίληψη ορισμένων μισθολογικών μπόνους στην υπολογισμό των συντάξεων, καθώς και η καταβολή αυξήσεων σε όσους πλησιάζουν τα όρια συνταξιοδότησης.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων μίλησαν για κάποια σχετική πρόοδο και συμφώνησαν να προσέλθουν σε διάλογο που αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα.

Η κοινή γνώμη παρέμεινε σταθερά στο πλευρό της κυβέρνησης στη διαμάχη για τα ειδικά οφέλη των εργαζόμενων στους Σιδηροδρόμους, όμως η παρατεινόμενη απεργία δημιούργησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο αγωνία ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί και να τεθεί εκτός ελέγχου, σημειώνει το Reuters.

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα πάψετε τις υποκρισίες? Αυτή τη φορά δεν τσιμπάμε! Να μας παρουσιάσει η ΝΔ την πρότασή της για το Ασφαλιστικό και όχι να περιφέρεται ως φτηνό "θεατρικό μπουλούκι" ανά τις έδρες των κοινωνικών εταίρων... Τέρμα το δεν ήξερα, δεν είδα!

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση ζητά από τους συνδικαλιστές διάλογο για ναπροκύψουν οι προτάσεις. Αν τοπάιζετε κουφοί και στραβοί στην πρόσκληση για διάλογο το κάνετε γιατί στην πραγματικότητα δεν έχετε μάθει τι θα πει διάλογος και απλά αρνείστε την οποιαδήποτε επικοδομητική λύση προβλημάτων για τα οποία το Πασόκ φέρει τεράστια ευθύνη. Αυτοσκοπός σας είναι οι καρέκλες, το χρήμα και το βόλεμα που εξασφαλίζεται από τη μονομερή κομματική εύνοια που παρέχει το σύστημα Πασόκ και όχι η λύση των προβλημάτων.
Τέρμα τα ψέματα. Πασόκ θα πει βόλεμα, δημόσιο, φαγοπότι και κάλυψη των παρανομιών. Οποιαδήποτε προοπτική μεταρρύθμισης σας τρομάζει και η αλλαγή σας προκαλεί πανικό.