Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

επιτέλους εκλογές.....

Επιτέλους εκλογές, όπως διακαώς τους τελευταίους μήνες ζητούσε και απαιτούσε το Πασόκ. Ο Καραμανλής είχε προειδοποιήσει τον Παπανδρέου ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά…όπως και έγινε. Για να δούμε τώρα πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Η ώρα των εκλογών έφτασε. Κανονικά πρέπει να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος για το αύριο της Ελλάδας αλλά επειδή αυτό δεν φαίνεται στις προθέσεις των καρεκλοκένταυρων του Πασόκ που είναι εθισμένοι στο μη-διάλογο στις κραυγές και στην έλλειψη θέσεων, αλλά προς Θεού, δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα για τις «δημοκρατικές Δυνάμεις» γιατί απλούστατα είναι «δημοκρατικές» και δε σηκώνουν καμία κριτική και αμφιβολία.
Όλοι περίμεναν αυτές τις εκλογές και όμως ακόμα φαίνεται σε πολλούς απίστευτο ότι σε λίγη ώρα τις προκηρύσσει ο Καραμανλής! Ο κυριότερος συνομιλητής μου πασοκατσίδας στην περιοχή σήμερα το πρωί δε μου μίλησε καθόλου, μάλλον πρωί πρωί που πέρασε κάτι ψέλλισε για τα ομόλογα και με σκυμμένο το κεφάλι σε βαθιά περίσκεψη απομακρύνθηκε με την αιτιολογία ότι πρέπει να πάει για ψάρεμα…μου έκανε εντύπωση γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες επέμενε ότι το Πασόκ τραβά σε εκλογές τον Καραμανλή και κανονικά σήμερα έπρεπε να πανηγυρίζει αλλά μάλλον σε άσχημη πολιτική ψυχολογία τον βρήκα!

Η «εκλογολογία» που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή και μετέβαλλε αδικαιολόγητα την πολιτική ατζέντα έλαβε τέλος. Σαφέστατα όμως με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί και η Νέα Δημοκρατία μπροστά σε ένα Πασόκ που διψά για εξουσία και χρήμα πρέπει να ζητήσει νέα εντολή από το λαό για μια νέα τετραετία γιατί οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν. Η αντιπολίτευση απέρριπτε τα πάντα και κωλυσιεργούσε σε όλες τις νομοθετικές διαδικασίες έτσι πολύ σωστά καταφεύγει στον ελληνικό λαό.
Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί είχε φτάσει σε τέτοια κατάσταση που και η τελευταία πυρκαγιά στην Πεντέλη αντιμετωπίστηκε από πλήθος λαού και πολλούς πολιτευτές με υποψίες περί «εκλογικής» παρέμβασης διεστραμμένων και αμείλικτων εγκεφάλων.
Ο πρωθυπουργός έριξε το γάντι και μας βάζει στην πρίζα και στα μεγάλα διλήμματα. Κυρίως περνά το αίτημα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ζητά άμβλυνση της οξύτητας, μείωση της πόλωσης, αυτοκριτική από τους υπουργούς του και ειλικρίνεια. Περιμένουμε τις δηλώσεις Καραμανλή και επανερχόμαστε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: