Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Λαλιώτης, υποκουλτούρα, σκληρό ροκ και Γ. Παπανδρέου.

Στις επερχόμενες εκλογές συγκρούονται δυο κόσμοι. Ο κόσμος της συντήρησης, του χθες, της άρνησης και του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου και ο κόσμος του αύριο και των μεταρρυθμίσεων. Σίγουρα το «χθες» θα προσπαθήσει λυσσαλέα να ανακόψει την πορεία της ανανέωσης, της αλλαγής και των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές εκφράζονται από τον Καραμανλή. Στην προσπάθεια αυτή θα κάμει χρήση κάθε δυνατού μέσου. Στόχος είναι η αποδόμηση της θετικής εικόνας που έχει οικοδομήσει η ελληνική κοινωνία για το πρόσωπο του Καραμανλή. Το Πασόκ στην καμπάνια του προτίθεται να κάμει κατάχρηση αρνητικών σποτ με σκοπό την εικόνα Καραμανλή.

Επιλέγει συνειδητά τον πολιτικό αρνητισμό λόγω απουσίας θέσεων και λόγω του ότι οι όποιες θέσεις υπάρχουν βρίσκονται στην πραγματικότητα πολύ κοντά στην επιτακτική ανάγκη των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και η ελληνική κοινωνία άσχετα αν τα μεσαία και διεφθαρμένα στελέχη του Πασόκ απεύχονται αυτή την αναγκαστική σύγκλιση λόγω της ανασφάλειας που προκαλούν σε ότι αφορά τα κεκτημένα τους.


Η στοχοποίηση όμως στο πρόσωπο του Καραμανλή συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία αφού ισχυρό χαρτί της παραμένει ο Πρωθυπουργός και η προσωπική αντιπαράθεση παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον Κώστα Καραμανλή και ενισχύει το ηγετικό του προφίλ ενώ αντιθέτως εγκλωβίζει το Γ. Παπανδρέου σε ξεπερασμένες και καταδικασμένες από τις εξελίξεις πολιτικές τακτικές απεμπολώντας το προφίλ του ήπιου και μοντέρνου ηγέτη που δεν κατάφερε να αναδιαρθρώσει τον πολιτικό του χώρο αφού απόφυγε να συγκρουστεί με τους παλαιοταξικούς συντρόφους του και το χειρότερο υπέκυψε στα συμφέροντά τους…..άρα ούτε είναι ικανός ούτε πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα μας!

Η μόνη τακτική που απέμεινε στον Παπανδρέου είναι το παλαιολαλιώτικο «σκληρό ροκ» σε συνδυασμό με την πολιτική αμνησία…..τουτέστιν διχασμός, όξυνση, αλαζονεία και φανατισμός. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω σχετικά με το «ροκ» είναι ότι ντρέπονται οι ροκάδες όλου του κόσμου που κάποιος σαν το Λαλιώτη, ένας παλαιοκομματικός καρεκλοκένταυρος πολιτικός, ανέντιμος, λαϊκιστής, αναξιοπρεπής και εξουσιομανής χρησιμοποιεί τον όρο ροκ για να προσδιορίσει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του που χαρακτηρίζεται κυρίως από λάσπη, συκοφαντίες, ψέματα και ραδιουργίες. Αποδεικνύεται ότι αγνοεί παντελώς την πραγματική έννοια της μουσικής ροκ. Θέλει να μας πει ο κάθε Λαλιώτης ότι οι Doors, οι Zeppelin και ο Hendrix ονειρεύονταν τη μέρα και τη στιγμή που το μήνυμά τους θα χρησιμοποιηθεί από x-εξουσιομανή άτομα που αναιρούν τον κατά κύριο λόγο αντεξουσιαστικό συμβολισμό της ζωής και του έργου τους. Η υποκουλτούρα δηλαδή του xΛαλιώτη αναιρεί την κουλτούρα της ροκ που δεν έχει καμία σχέση με τον καθωσπρεπισμό αλλά παίρνει δύναμη από την παρακμή του δημιουργού, το περιθώριο της κοινωνίας, την παρέκκλιση της σκέψης και όλα αυτά τα κάνει ποίηση και μουσική, καταγγελία και αγωνία, ουρλιαχτό και αντίδραση…..δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με κανένα διεστραμμένο μυαλό τύπου Λαλιώτη που το μόνο που ζητά είναι χρήμα και εξουσία!

2 σχόλια:

Ο Κτηνίατρος είπε...

Απλά θα σου πω ότι ο φανατισμός που εκφράζεις δεν οδηγεί πουθενά.Τα αρνητικά spot γίνονται για να φανεί η αναντιστοιχία λόγων και έργων.Δεν κρίνεσαι από τα λόγια ούτε από την εικόνα σου ΠΑΝΤΑ από τις πράξεις σου.Εγώ δεν είμαι με κανένα, μόνο με το συμφέρον μου, για να είμαι ξεκάθαρος.Όσο για το Λαλιώτη, τον όρο αυτό του τον έδωσαν τα ΜΜΕ.Αν εκφράζει όλα όσα λες (θετικά και αρνητικά)τότε μαγκιά του.Οι μίζες όμως που πήρε και οι λαμογιές που έκανε -όπως όλοι δυστυχώς οι πολιτικοί μας άρχοντες -είναι πάντα καταδικαστέες.

Παπουτσάκης είπε...

τα αρνητικά spot φίλε μου αναδεικνύουν έλλειψη θέσεων. αν εκφράζω φανατισμό τότε δεν έχεις μάλλον καθόλου ασχοληθεί με απλές δηλώσεις ή και κείμενα στελεχών του Πασόκ που πραγματικά εκπέμπουν αλλαζονεία, φανατισμό, ύβρεις και ψέματα. Ακόμα και τα κείμενα του Γ. Παπανδρέου είναι απαράδεκτα και βρίθουν φανατισμού και παραπληροφόρησης. Αν είναι μαγκιά του Λαλιώτη να συκοφαντεί τότε διαθέτω και εγώ δικαίωμα σε αυτή την μαγκιά για να τον κατακρίνω και επικρίνω...σίγουρα κανένας δεν μπορεί να μου αφαιρέσει αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο μου δικαίωμα. αλλά εδώ μου θυμίζεις τους "δημοκρατικούς" πολίτες που αμφισβητούν το δικαίωμα της κριτικής σε όσους αμφισβητούν τη "δημοκρατικότητά" τους! Η "δημοκρατία" αυτή είναι αποκλειστικό τους προνόμιο και όποιος δεν είναι φίλος και μέλος αυτής της "πρασινοκαρτούχικης δημοκρατίας" είναι τουλάχιστον φασίστας και επάρατος!!!!!