Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

ο Παπανδρέου απαξιώνει το έργο των πυροσβεστών μας!

Η χώρα μας δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές που πληγώνουν και θλίβουν κάθε Έλληνα. Κάθε μέρα έχουμε δεκάδες συμβάντα πυρκαγιών και μια πυροσβεστική που αναγκάζεται να κατευθύνει τη δράση της διαβαθμίζοντας τις πυρκαγιές σε άμεσες και μικρότερου βαθμού επεμβάσεις!

Αυτό το φαινόμενο αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής κάθε χρόνο.


Πολύ μεγαλύτερη έξαρση του φαινομένου είχαμε και το 1998 οπότε υπήρξαν 8.951 συμβάντα και κάηκαν 945.000 στρέμματα και κυρίως το 2000 που είχαμε 14.855 συμβάντα και κάηκαν 1.570.941 στρέμματα. Μέχρι στιγμής το 2007 έχουμε περίπου 2.150 συμβάντα και περίπου 330.000 καμμένα στρέμματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο αρχηγός του Πασόκ, Γ. Παπανδρέου κάνει προεκλογικό αγώνα πάνω και μέσα στα καπνισμένα αποκαΐδια των δασών. Αφού είδε και απόειδε ότι δεν αποκόμισε κανένα δημοσκοπικό όφελος από τη μανιοκαταθλιπτική του ενασχόληση με τα περίφημα ομόλογα, όπου πολλοί σύντροφοί του έχουν διαδραματίσει «σπουδαίο» ρόλο, άλλαξε τροπάρι και το γύρισε στα καμμένα δάση. Έκαμε και την προστασία του δασικού μας πλούτου ελατήριο που το θυμήθηκε στην αντιπολίτευση ενώ δεν του καιγόταν καρφάκι όταν κυβερνούσε και καιγόταν το 2.000 η Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον! «Μετά την καταστροφή» του 2.000 είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της «οικολογικής τους συνείδησης»! Έτσι τους είδαμε να εξαιρούν 75 στρέμματα στην κοινότητα της Ροδόπολης στην Πεντέλη και άλλα 1068 στρ. «που κατά την ημέρα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη το 1998 δεν έφεραν βλάστηση»….στην ίδια ακριβώς περιοχή που επλήγη και πρόσφατα από τον πύρινο εφιάλτη!!! Τώρα όμως ο πρόεδρος Παπ. ζητά σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί η «η χώρα ζει μια εθνική οικολογική κρίση» ενώ τό 2.000 ζούσαμε οικολογικά μεγαλεία!


Μακάρι οι προθέσεις του προέδρου να ήταν ειλικρινείς αλλά κάτι τέτοιο το παρελθόν αποδεικνύει ότι δεν ισχύει. Για άλλη μια φορά κάνει «παιχνίδι» πάνω στο θυμικό των Ελλήνων για μια χούφτα ψήφους!

Η σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και πολύ σωστά δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, πετυχαίνει όμως με το αίτημα αυτό να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον πρόεδρο που είναι υποχρεωμένος να το απορρίψει. Μήπως όμως με την κίνησή του αυτή στοχεύει στην «αμφισβήτηση» της επάρκειας του πυροσβεστικού σώματος με τελικό στόχο την πτώση του ηθικού των εργαζομένων τη στιγμή που προοιωνίζεται θερμό και το υπόλοιπο καλοκαίρι; Οι κινήσεις αυτές αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και το μάχιμο των πυροσβεστών μας και απαξιώνουν το έργο τους τη στιγμή που με τεράστια κόπωση θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και μετρούν ήδη θύματα!

Άλλη μια φορά χάνεται στη ‘μετάφραση’ των εντυπώσεων, στην πόλωση, στην οξύτητα και σε ‘στείρες’ προτάσεις. Κρίμα!

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν με ενδιαφερει τι κανει ουτε ο Παπανδρεου,ουτε και ο καραμανλης.
Δεν με αφορουν τα πολιτικα τους παιχνιδια που παιζονται πανω σε φερετρα...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

@πρεζα tv, συμφωνώ. Δες ποιος προσπαθεί να κερδίσει παίζοντας πολιτικά παιχνίδια και έχεις την απάντησή σου. Και σίγουρα αυτός δεν είναι ο Καραμανλής.... ούτε η Παπαρήγα (έτσι για να αναφέρω και τις κοινές μας επιχειρήσεις!!!)

Ανώνυμος είπε...

Kurie Exastal
Tes convictions politiques manifestent depuis le moment où tu as décidé d'ouvrir ce blog.Mais tu es un 'TRABUCO' parceque t'animes-tu de sentiments préjugés concernant le parti ayant des projets les plus vaillants et lucid
es.

Φίλε εξασταλ
Ειλικρινά μας έχεις πρήξει με την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις το ΠΑΣΟΚ ενω είσαι και κρητικός απο πάνω. Η συμπεριφορά σου ειναι τραμπούκικη και φανερά νεο-δημοκρατική. Χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας

Παπουτσάκης είπε...

φίλε γαλλομαθή
(τό πιασα το υπονοούμενο)
θέλεις να μας πείσεις
πως όποιος υποστηρίζει
Νέα Δημοκρατία
....είναι τραμπούκος,
ενώ όποιος υποστηρίζει
Πασόκ ζει μεσ την καλή χαρά της δημοκρατίας.
Συνήθως σε τέτοιους τύπους που αντιμετωπίζουν ιδιοκτησιακά τη δημοκρατία λέω..προσέξτε γιατί κρατάτε τόσο σφιχτά την παντέρμη τη δημοκρατία και θα μας την στραγγαλίσετε...καλύτερα να δώσετε λίγη και σε μας τους τραμπούκους να εκδημοκρατιστούμε....αλλά αν είναι να γίνουμε σαν και σας μάλλον δεν κρατάτε τη δημοκρατία αλλά κάτι φίδια και αβγά που τα βαφτίσατε δημοκρατία...
καλά σαράντα και να θυμόμαστε να μην κριτικάρουμε ποτέ το"δημοκρατικό" πασόκ γιατί παθαίνει ιλαρά ο υβριστής Γιωργάκης!!!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κι ομως...πολιτικα παιχνιδια πανω σε φερετρα παιζουν ολοι τους.
Ακομη και η Παπαρηγα και ο Αλαβανος...
Ολοι στην ιδια κατσαρολα με σκατα βραζουν...
Δυστυχως,δεν νομιζω πως αυτη τη στιγμη μπορει να υπαρξει σωστη πολιτικη ηγεσια που να βγει απο τα υπαρχοντα κομματα.

Παπουτσάκης είπε...

Πρέζα με ενδιαφέρει και με απασχολεί η υποκρισία των ανθρώπων γιατί επηρεάζει τις ζωές μας και επειδή οι υποκριτές δημιουργούν ένα "δικό τους κόσμο" επικεντρωμένο στα εγωΐστικά τους συμφέροντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υποκριτές του Πασόκ συνεπικουρούμενοι από τα νταβατζίδικα ΜΜΕ πάνε να μας πείσουν ότι αυτοί κρατάνε τα κλειδιά όλων των λύσεων αλλά μόνο όταν έχουν την εξουσία θα μας "τις πούνε" τις λύσεις.....δεν είναι αυτή φοβερή υποκρισία;

blogger είπε...

Exastal, νομίζω ότι υπερβάλλεις κάπως.
Και προτάσεις έκανε το ΠΑΣΟΚ, και από την άνοιξη κατέθεσε επερωτήσεις για την κατάσταση στο πυροσβεστικό σώμα και ακόμη και τώρα προσπαθεί να κάνει προτάσεις (μαζί με την κριτική που την θεωρώ υποχρέωση όποιας αντιπολίτευσης!)αλλά τρώει πόρτα από Παυλόπουλους και Πολύδωρες!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από όλα τα κόμματα να γίνει σύσκεψη αρχηγών και συμφώνησαν όλα τα άλλα κόμματα, αλλά η Ν.Δ. του επιτέθηκε γιατί δήθεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις καταστροφές και τον κατηγόρησε για υποκρισία.
Η αλήθεια στα δικά μου μάτια είναι ότι η Ν.Δ. δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Γ.Παπανδρέου για έναν και μοναδικό λόγο: Γιατί θα ήταν σαν να αναγνώριζε την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα.
Θα αναγνώριζε το "εθνική κρίση" που είπε ο Παπανδρέου.
Όχι πείτε μου, δεν είναι εθνική κρίση αυτό που ζούμε;
Όλος ο κόσμος το φωνάζει ότι δεν έχουνε ξαναζήσει τόσο μεγάλες πυρκαγιές! Σε όλα τα κανάλια το λένε ρε παιδιά! Μα όλα! Ακόμη και στο SKAI!
Ακόμη και οι ειδικοί από την Βόρεια Ελλάδα που κατέβηκαν για να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά στην Πάρνηθα είπαν ότι του σηκώνετε οι τρίχα με αυτά που βλέπουν!
Λίγη αντικειμενικότητα από όλους μας χρειάζεται και όχι πολιτικός εγωισμός και θα αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

blogger είπε...

Επίσης, για τον τίτλο του κειμένου σου.
Ο Παπανδρέου απαξιώνει την ηγεσία της πυροσβεστικής και αποδείχθηκε περίτρανα ότι είχε δίκιο και όχι τους πυροσβέστες που δίνουν και τη ζωή τους αυτές τις μέρες!
Οι κρίσεις που έγιναν έγιναν μετά από "πολιτικές εισηγήσεις", κοινός ρουσφέτια!
Θα πείτε τώρα, και επί ΠΑΣΟΚ γινόταν αυτό. Ναί, αλλά όχι στην πυροσβεστική. Στο στρατό μπορεί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το κατακρίνω! Όμως τώρα μιλάμε για φωτιές που έχουν ζώσει όλη την Ελλάδα.
Σήμερα έχουμε φωτιά και στην Ορεινή περιοχή της Ξάνθης, του νομού μου...

Παπουτσάκης είπε...

Krogias όσο η κριτική είναι υποχρέωση της εκάστοτε αντιπολίτευσης άλλο τόσο είναι και δική μας υποχρέωση η κριτική της κριτικής. Και οι κρίνοντες κρίνονται δηλαδή. Έπειτα πραγματικά δεν έχω ακούσει καμμία πρόταση από τον Παπανδρέου για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των πυρκαγιών. ακούγεται όμως τόσο αποφασιστικός για την επίλυση του προβλήματος που πάει να μας πείσει ότι καμμία φωτιά δεν θα ανάψει όαταν θα κυβερνήσει. Μάλιστα είναι πολύ σίγουρος γι' αυτό!!!
Εάν χαρακτηρίζεται ως εθνική κρίση τα πύρινα μέτωπα τότε αυτομάτως πρέπει να χαρακτηρίσουμε ως εθνικές κρίσεις και τις πολύ μεγαλύτερες καταστροφές του 1998 και κυρίως του 2000, άλλά δε θυμάμαι τότε ο Καραμανλής να έκανε 'παιχνίδι' στα αποκαΐδια! Πάντως σύμφωνα με το σκεπτικό σου ήταν εντελώς ανίκανες το 98 και 2000 οι κυβερνήσεις του Πασόκ!
Τα κανάλια φωνάζουν γιατί κάνουν το δικό τους οικονομικό παιχνίδι πίεσης και επιρροής. Μην τους πιστεύεις ότι πραγματικά κόπτονται για τη φύση και τα προβλήματα του λαού.
Όσο για την κομματικοποίηση της Πυροσβεστικής και εδώ θα διαφωνήσω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί στις σωματειακές τους εκλογές τα γαλάζια παιδιά ψηφίζουν τους συνδικαλιστές του πασόκ. Κυρίως με τρομάζουν τα 80άρια και 90άρια στην ΕΥΠ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα πράσινα παιδιά της ΕΥΠ δουλέυουν για τον πρωθυπουργό. Μου φαίνεται αδύνατον να το κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο αυτό... Μόνο θλίψη προκαλεί η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δυστυχώς... Όσο για ορισμένους φωνασκούντες εξ... αριστερών, ένα θα πω: Όσο θόρυβο κι αν προκαλούν, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι απλώς μια ηχηρή μειοψηφία.