Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Υπερέβη τα όρια της υπερβολής ο Γ. Παπανδρέου (highlights από ομιλίες του)

Παρακολουθώντας ομιλίες του προέδρου του πασόκ, πολύ εύκολα διαπιστώνουμε ότι χωρίς κανένα φραγμό ο Γ. Παπανδρέου καταφεύγει σε υπερβολές, ύβρεις και ακραία δημαγωγία. Στις εύκολες λύσεις της όξυνσης και της πόλωσης. Ο Καραμανλής από την άλλη ούτε που ασχολείτε καθόλου. Αυτό εκνευρίζει τον Παπανδρέου και η ταραχή τον οδηγεί ακόμα σε μεγαλύτερους λεκτικούς κατήφορους. Μόνος του βρίζει ο Παπανδρέου και μόνος του απαντά στις ύβρεις με μεγαλύτερη αλλαζονεία και συνεχώς και περισσότερο διχασμό και παλαιοκοματισμό. Ορίστε μερικά ήπια αποσπάσματα από ομιλίες του Παπανδρέου μόνο τις τελευταίες ημέρες (τα άγρια τα βάζουμε στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα):

«Αυτός ο θλιβερός κατάλογος δεν θα έχει ευχάριστο τέλος. Πρόκειται για μια αδύναμη και εξαρτημένη κυβέρνηση, η οποία διασύρει διεθνώς τη χώρα και έχει εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο των Ταμείων. Πρόκειται για μια κυβέρνηση ηθικής παρακμής και κοινωνικού διχασμού, η οποία αφήνει πίσω της πολλές και μεγάλες πληγές. Αφήνει τους πλούσιους πλουσιότερους και φτωχούς φτωχότερους, μια ανάπτυξη που στηρίζεται σε πήλινα πόδια, το χρέος αυξημένο κατά 50 δισ. ευρώ, το κοινωνικό κράτος μισογκρεμισμένο, τα ασφαλιστικά ταμεία με τριπλάσιο χρέος από ό,τι τα παρέλαβε και σε εκκρεμότητα το ασφαλιστικό σύστημα.»

«Όλα αυτά παραμένουν στο σκοτάδι διότι αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον της δεξιάς και εκεί μπορεί και κινείται ανενόχλητα»

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα είναι κυβέρνηση του ήθους, των αξιών, της εμπιστοσύνης, της ικανότητας, της προόδου, της δημοκρατικής και κοινωνικής ευαισθησίας".

«Θα υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, το οποίο θα βάλει στον τόπο την καθαρή σοσιαλιστική μας σφραγίδα»
"Κάθε ημέρα που περνάει ζημιώνεται η ίδια η Ελλάδα"

"Το σκάνδαλο των ομολόγων αποκαλύφθηκε τυχαία και αν δεν γινόταν αυτό, ακόμη και τώρα θα συνεχιζόταν το μεγάλο φαγοπότι με τα λεφτά των ταμείων, που μετατράπηκαν σε προμήθειες για τα στελέχη της Ν.Δ."

"Οι εκλογές θα αποτελέσουν ένα μεγάλο δημοκρατικό δημοψήφισμα με νικητή το πασόκ. Δεν θα φύγει μόνο η πιο φαύλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να σπάσει και μια αντίληψη, η οποία θεωρεί το κράτος ως λάφυρο και γύρω από αυτήν αναπτύσσονται πελατειακές και ρουσφετολογικές λογικές"

"Προσπαθεί τη συγκάλυψη ο Καραμανλής αλλά δεν μπορεί να την κάνει. Τα σκάνδαλα βοούν. Φτάνει πια, γιατί οι ευθύνες είναι όλες δικές του."

"Ο Βύρωνας Πολύδωρας θέλει να αποδράσει από την κυβέρνηση, γιατί του φόρτωσαν δύο υπουργεία. Εκείνο της Δημόσιας τάξης κι εκείνο της Παιδείας, γιατί θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της παιδείας με την καταστολή, με τα ΜΑΤ. "


Ο Ρουσόπουλος πρόσφατα απάντησε : » Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την υπόσχεση ότι θα τα άλλαζε όλα. Όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Αντίθετα, αποδεικνύει καθημερινά ότι ο λαϊκισμός και η όξυνση, ακόμη και η ανοίκεια επίθεση σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης, είναι νοοτροπίες και πρακτικές βαθιά ριζωμένες στον σκληρό πυρήνα του συστήματος ΠΑΣΟΚ.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει πάθος ο Γιωργάκης με τις υπερβολές,,,κάτι σαν αρρώστια.