Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Τρίγωνο του διαβόλου: πασοκατσίδες-κεφαλαγορίτες-"ακροπολίτες"…..καθοδηγούσαν την κλοπή των ταμείων.

Επί πασόκ όλες οι παρανομίες θάβονταν και καλύπτονταν με αξιοθαύμαστο τρόπο. Οι πάντες γνώριζαν και συνωμοτικά σιωπούσαν. Υπήρχε ενοχή; Την κάλυπτε συνενοχή. Αδιαφάνεια παντού. Τώρα όμως μας λένε είναι αργά να τα ερευνήσουμε. Βγήκε απαγορευτικό από το πασόκ και τους νταβατζήδες. Σαν αστεία καρικατούρα ο Παπανδρέου γλείφει κάθε μέρα την πιπίλα των ομολόγων και των εκλογών. Αδιαφορεί πλήρως για την αδιαφάνεια των ημερών του. Αδιαφορεί πλήρως για τα εγκλήματα που συνέβησαν επί των ημερών του. Η διαφάνεια απουσίαζε από το πασόκ στο παρελθόν, εντελώς φυσιολογικά απουσιάζει και τώρα. Δεν είναι καθόλου παράξενο. Δυστυχώς αυτό είναι το πασόκ. Ένα κόμμα που απουσιάζει από τις εξελίξεις, τις απαραίτητες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις και την απαραίτητη συνθήκη δημοκρατίας που είναι η διαφάνεια. Μια παρατεταμένη απουσία παντού και αναξιοπιστία πάντοτε.

Απλό παράδειγμα τα «ανομολόγητα ομόλογα». Ακούνε γι’ αυτά τα νταβατζίδικα ΜΜΕ και δε βγάζουν άχνα. Άκρα του τάφου σιωπή. Δεν τα συμφέρει. Όσο για το πασόκ, το πιάνει κρύος ιδρώτας. Μα αυτοί «οι δημοκράτες» έβγαζαν μόνο «δημοκρατικά» ομόλογα……άντε και κάποια περίεργα ομολογάκια, τα οποία ούτε καν θυμούνται. Αυτά ο Παπανδρέου κάνει πως δεν τα ξέρει, αν και τα εξέδιδαν κάτω από τη μύτη του. Ο ίδιος όμως είχε κλειστά τα μάτια του εκείνη τη στιγμή. Η ίδια η ‘’Ακρόπολις’’ είχε στήσει κανονικό μηχανισμό εκμετάλλευσης των Ταμείων και έκανε πάρτι επί των ημερών του. Έκανε τρίς-κακο παιχνίδι σχεδόν με όλα τα ταμεία. Όποτε η «Ακρόπολις» αγόραζε ομόλογα, τα αγόραζε πάντα φθηνότερα από τις τιμές της αγοράς. Η «Ακρόπολις» κέρδιζε πάντα από την αγορά και το Ταμείο πάντα έχανε.

Η «Ακρόπολις» πουλούσε, μόλις λίγους μήνες μετά, στα Ταμεία τα ίδια ομόλογα και πουλούσε πάντα ακριβότερα από τις τιμές της αγοράς. Πάλι η «Ακρόπολις» κέρδιζε και το Ταμείο πάντα έχανε. Το ΠΑΣΟΚ και η τότε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν παρενέβη ποτέ - μα ποτέ - σε αυτές τις αγοραπωλησίες. Κόλπο γκρόσο πασόκ-επιτροπής και «Ακρόπολις» για να φάνε όλοι μαζί τα λεφτά των ταμείων. Μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών, αγόραζε και πούλαγε τα ίδια ομόλογα στα ίδια Ταμεία, βγάζοντας όλοι τους, κέρδος και από τις δύο πράξεις. «Καταπράσινο» κόλπο, που αξίζει να σημειωθεί τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ δεν το σχολίασαν καθόλου ή σχεδόν καθόλου. Μια τρελλή «τράμπα» με τα ίδια ομόλογα, στα ίδια Ταμεία, με όφελος πάντα για την «πράσινη» εταιρία, που δεν έχασε ποτέ από αυτές τις πράξεις.

Συνολικά, στα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 2002 και το 2003, αγόρασε από τα προαναφερθέντα Ταμεία 27 ομόλογα. Στη συνέχεια τα έσπασε σε 45 κομμάτια και τα ξαναπούλησε στα Ταμεία, βγάζοντας πάντα κέρδος πάνω από το επίσημο όριο που έδινε η ΗΔΑΤ, (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων). Μιλάμε για πάνω από 70 πράξεις της «Ακρόπολις» την οποία το πασόκ κάλυπτε, κουκούλωνε και συγκάλυπτε, μάλλον επειδή είχε και αυτό κέρδη. Το πασόκ δεν πετούσε τις πανίσχυρες κομματικές του δαγκάνες αν δεν είχε κέρδη οικονομικά ή ψηφοθηρικά. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά των Ταμείων; Τί τάκαμε το πασόκ; Πασοκατσίδες-Κεφαλαγορίτες και Ακροπολίτες, φέρτε πίσω τα λεφτά των Ταμείων που αρπάξατε με όχημα την ‘’Ακρόπολις Χρηματιστηριακή’’.

Δεν δικαιολογείται ο Παπανδρέου να συνθηματολογεί κατά του Καραμανλή, όταν αυτός συγκάλυπτε τα διεφθαρμένα εγκλήματα της «Ακρόπολις», ενώ ο Καραμανλής αποκάλυψε το σκάνδαλο, έκλεισε την αμαρτωλή εταιρεία, έστειλε στον Εισαγγελέα την υπόθεση και ζητά σε βάθος έρευνα του εγκλήματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ! ΠΕΣ ΤΑ..!

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα του λες.
Δε βλέπει τα χάλια των στελεχών του, αλλά θέλει να βγει κι από πάνω, ο άχρηστος.