Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

¨Εκαμε ένα ΣΟΥΑΠΣ το πασόκ......άάάλλο πράμα !!!... Ο εισαγγελέας πότε θα επέμβει;

Swap σημαίνει ανταλλαγή, τράμπα και στα τραπεζικά σημαίνει ανταλλαγή δύο χρηματοοικονομικών μεγαθών. Είναι συνώνυμο της λέξης δόμηση και χρησιμοποιείται ακόμα και στους ...


όρους στοιχήματος, ενώ πολλές φορές σημαίνει...στοίχημα.

Στην ελληνική νομοθεσία απαραίτητη προϋπόθεση για υπάρξει swap είναι να συνδεθεί με ένα ομόλογο. Ομόλογο και swap πάνε οπωσδήποτε μαζί. Το πασόκ όμως ισχυρίζεται ότι τα δικά του δάνεια δεν έχουν σχέση με ομόλογα......τα swaps όμως που επιδίδονταν μετά μανίας αποδεικνύουν το αντίθετο.

Μάλιστα τα χρησιμοποίησε για την τεχνητή και πλασματική μείωση του ελλείματος που το είχαν φτιάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Με ειδική όμως μαγειρική, δημιουργική λογιστική και διάθεση για παιχνίδια και στοιχήματα...τα κατάφεραν χωρίς όμως να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Τελικά όμως πιάστηκαν στα πράσσα και απ' ότι φαίνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ πάει στον Εισαγγελέα. Γιατί περισσεύει το θράσος των εμπλεκομένων στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Το θράσος όμως αυτό είναι ύβρις και μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις για να εξισορροπήσει την ανωμαλία του θράσους.

Ο τρόπος που χειρίστηκαν τότε, αυτοί που σήμερα βγάζουν γλώσσα, το συγκεκριμένο ομόλογο είναι πρωτοφανής και δεν υπάρχει ευρωπαϊκό του αντίστοιχο. Άντε να βρούμε κάτι τέτοιο στην χώρα του τρελλο-Τσάβες και σε καμμιά Ουγκάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: