Κυριακή 25 Μαρτίου 2007

Ο εφιάλτης του βιαστή : κολπική παγίδα-προφυλακτικό με δόντια

Κολπικό προφυλακτικό κατά επίδοξων βιαστών
Συσκευή-προφυλακτικό εναντίον των βιαστών δημιουργήθηκε σε νοτιοαφρικανικό εργαστήριο. Εφευρέτες του γυναικείου αυτού προφυλακτικού είναι το εργαστήριο Sonnet Ehlers. Μετά από μακροχρόνια αναμονή επαληθεύτηκαν και στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα της συσκευής και χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Τώρα πλέον είναι έτοιμο να βγει στην αγορά και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα στις 10 Απριλίου. Ήδη πραγματοποιείται μαζική παραγωγή του, σε Κινέζικο εργοστάσιο.

Το θηλυκό προφυλακτικό ονομάζεται Rapex και διαθέτει «δόντια» στο εσωτερικό του, που παγιδεύουν το πέος και ταυτόχρονα το «ξεσκίζουν» προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Οι εφευρέτες του, λένε ότι στηρίχτηκαν σε μηχανισμούς που διαθέτουν διάφορα ψάρια για να τα καταφέρουν τελικά.

Πολλοί ανησυχούν και αντιδρούν στο κατασκεύασμα αυτό κατηγορώντας το, ως μεσαιωνική και μισανδρική συσκευή, αφού μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες, ενώ πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιες γυναίκες αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσουν γενετική βλάβη σε συγκεκριμένους άντρες που αντιπαθούν ή θέλουν να κατηγορήσουν ως βιαστές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου προφυλακτικού είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα.

Οι εφευρέτες του από την άλλη, επιμένουν ότι δεν υποκινούνται από μισανδρισμό αλλά από αγάπη προς τις γυναίκες της Αφρικής οι οποίες πέφτουν διαρκώς θύματα βιασμών. Πιστεύουν ότι αυτή η συσκευή θα αποδειχτεί ένα καλό όπλο εναντίον των βιαστών.Το Rape Crisis Cape Town θεωρεί ότι αυτή η συσκευή, όχι μόνο, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα του βιασμού στην Αφρική, αλλά και μπορεί να αυξήσει τη θηλυκή ευπάθεια στη βία.

Το Ehler επιμένει ότι το κύριο πλεονέκτημα της εφεύρεσης είναι ότι θα μπορούσε να δώσει σε μια γυναίκα χρόνο ζωτικής σημασίας για να δραπετεύσει από τον εγκληματία-βιαστή, ενώ αυτός είναι απασχολημένος με τον πόνο που προκαλείται από τη συσκευή. Ο πόνος που προκαλείται από τα 25 δόντια της κολπικής παγίδας είναι ανυπόφορος, γιατί τα δόντια αυτά βυθίζονται και σπάνε στο κεφάλι και τον άξονα του πέους. Επιπλέον η συσκευή αυτή αποδεικνύει το έγκλημα δεδομένου ότι ο βιαστής θα πρέπει να πάει σε έναν γιατρό να αφαιρέσει τα δόντια.

Rapex – Anti-Rape condom
The cultural connect
sqlhelper . net

5 σχόλια:

Catherine είπε...

Μισανδρισμός; Πάντα υπάρχει μια κατηγορία. Ενώ ο βιασμός είναι έργο του θεού... Η τιμωρία απί γης μου φαίνεται το rapex...

Παπουτσάκης είπε...

Ο βιασμός από τη φύση του περιέχει (το λέει και η λέξη) έγκλημα.
Να βλέπουμε όμως και τα καλά και τα κακά. Δηλαδή την προκατασκευασμένη εμπλοκή ενός άνδρα σε βιασμό.
Πως το λέμε! Είναι καλύτερα 100 εγκληματίες έξω παρά 1 αθώος μέσα.

ion είπε...

Το έγκλημα είναι πάντα τεχνολογικά πιο μπροστά, απο τον νόμο. Να δεις που οι βιαστές θα βγάλουν νωρίτερα anti-rapex, που θα ξεδοντιάζει το αντίστοιχο προφυλακτικό...

Πέρα απο την πλάκα το εγχείρημα κρύβει πολλούς κινδύνους και συμφωνώ με το σχόλιο σου

ΓΝ είπε...

pistebw pws h alitheia einai kapou sti mesi... O misandrismos prokaleitai otan mia ginaika xrisimopoihsei tin siskeyh epitides kai prostasteia exoume otan xrisimopoieitai swsta.... Ostoso mou fainontai poli filodoksoi kai aisiodoksoi oi efereyretes kathos kata tin apopsi mou den eiani toso eykolo na anaptikseis ena tetoio plesio ithikis pou tha stiriksei tin sigekrimeni siskeyh giati tote ginesai apolitos...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΡΥΠΑ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!