Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

βαρύ το κλίμα, βαθύ το ρήγμα στο πασόκ


Λίγες βδομάδες έχουν περάσει από τις συνταρακτικές αλλαγές (!!!) στο πασόκ. Αυτές οι αλλαγές έδωσαν λέει στο "κίνημα του λαού, του εργάτη και του αγρότη" (δυστυχώς, έτσι πιστεύουν τα μέλη του πανελλήνιου σοσιαλισμού), νέα δυναμική για την κατάκτηση της πολυπόθητης εξουσίας και το όνειρό τους να κατακτήσει επιτέλους ο λαός την εξουσία και όχι έτσι απλά το πασόκ, αλλά ο λαός αυτή τη φορά να φτιάχνει καφεδάκια στους εκπροσώπους της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, να ανοίγει τις πόρτες των κοινωνικών mercedes και να ξεσκονίζει δωρεάν (βλέπε κοινωνική εργασία που αναβαθμίζει την πάλη των τάξεων σε πλήρη συνεργασία) τα έδρανα μόνο των αγωνιστών του κινήματος. Οι κώλοι του κινήματος πρέπει να κάθονται πάντα σε απολυμασμένα με οινόπνευμα έδρανα. Κάποιοι μάλιστα διαθέτουν και το χάρισμα του πολύ μεγάλου σοσια-ληστικού κώλου και όχι ότι κι' ότι.

Αλλά τους έκατσε ο Καραμανλής και δεν ξέρουν τι να κάμουν. Από κει που θα ήταν άλλη μια αδέξια-δεξιά παρένθεση που θα ενίσχυε τελικά ακόμα περισσότερο τον πόθο του λαού για σοσιαλισμό και αλλαγή, ακόμα την περιμένουμε αυτή την πολυθρύλητη αλλαγή, αλλά ποτέ δεν έρχεται και ούτε πρόκειται, τελικά ο Καραμανλής λέει τους κόβει τα όνειρα αν και έχουν τεράστια διάθεση να δουλέψουν και να μοιράσουν τον κόπο τους στο λαό. Όταν πηγαίνουν για ψώνια στου Βασιλόπουλου και του πουλιού το γάλα, θα σέρνουν δύο καροτσάκια για να μοιράζουν το ένα στους φτωχούς γιατί οι χιτώνες μας τελείωσαν.


Αφού λοιπόν το όνειρό τους απομακρύνεται για άλλη μια τετραετία, θεέ μου ποιός θα αντέξει πάλι τη μουρμούρα τους, τόριξαν στη γκρίνια που θεωρείτε αποδοτικότερο σε τέτοιες στιγμές, μια και δεν τους μένουν και πολλά να κάμουν. Γκρίνια κατά πάντων. Οι φανατικοί εναντίον των λίγο φανατικών προεδρικών. -Άστον κάτω, εμείς τον αγαπάμε περισσότερο...... κι' άλλα σούργελλα, και οι Βενιζελικοί εναντίον των Σημιτικών που θέλουν και αυτοί λέει τώρα μερίδιο στις αντιρήσεις και στην εσωτερική αντιπολίτευση. Τώρα ξύπνησαν ξαφνικά και μάλιστα στέλνουν μήνυμα στον ΓΑΠ ν' αφήσει κάτω τα σουηδικά μοντέλα γιατί αυτοί τα αγαπάνε περισσότερο.



Γκρινιάζουν λοιπόν για τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου και για τις αντιπολιτευτικές τους επιδόσεις αλλά και την ανυπαρξία στήριξης που παρέχουν στις επιλογές ΓΑΠαπάν. Φυσικά δε μένουν στο απυρόβλητο ούτε ο Βενιζέλος ούτε και ο Λοβέρδος για τη στάση τους στο άρθρο 16. Περίεργος όμως χαρακτηρίζεται και ο ρόλος εξωθεσμικών κέντρων που στο παρελθόν δρούσαν υποστηρικτικά προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την τελευταία παρέμβαση του καταλληλότερου Σημίτη που διεκδικεί την πατρότητα των ορφανών σουηδικών μοντέλων παρά την επίμονη προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να υποβαθμίσει τη σημασία της.

Ειδικά για το κοινοβουλευτικό συμβούλιο φανατικοί προεδρικοί υποστηρίζουν «κάνει κοιλιά» με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων σε επικοινωνιακό επίπεδο και το ΠΑΣΟΚ να αδυνατεί να καθορίσει εκείνο την πολιτική ατζέντα, παρά τα κυβερνητικά προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων, με κορυφαίο το τρομοκρατικό πλήγμα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Μεγαλοστελέχη που έπρεπε να στηρίζουν τις θέσεις του προέδρου ΓΑΠ για το άρθρο 16 δε φαίνονται καθόλου, ούτε το τηλέφωνο σηκώνουν για να πάρουν γραμμή.

Αποφάσισαν λοιπόν
τα στενά επιτελεία, που αποφασίζουν ακόμα και για τη χωρίστρα του προέδρου, ότι ο αρχηγός πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στην τρισκατάρατη και δις επάρατη δεξιά. Να θυμίζει στο λαό συνεχώς και με όλο πιο τραγικό τρόπο τι θα πει δεξιά που πίνει το αίμα των ανθρώπων, τρομάζει τα παιδιά για να μην πίνουν το γάλα τους, κλέβει το χαρτζιλίκι από τους πιτσιρικάδες και τρομάζει τους γέροντες στα παρκάκια. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά τα γαλάζια παιδιά που το μόνο που επιθυμούν είναι να αρπάξουν το κράτος μέσα από το στόμα των πράσινων γενεών που τους ανήκει και δεν μπορεί κανείς να τους το πάρει. Όλα τους ανήκουν γιατί αυτοί είναι αγωνιστές και σοσιαλιστές, ενώ όλοι οι άλλοι είναι φασίστες και δεν έχουν κανένα δικαίωμα διεκδίκησης και σε αυτό να μη δέχεται κουβέντα και κάτω η χούντα του Καραμανλή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eνδιαφέρον το Blog, αλλά η ταπεινή συμβουλή μου είναι να αφαιρέσεις λίγο «φορτίο» γιατί αργεί πάρα πολύ να κατεβάσει και να ανοίξει τη σελίδα.