Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

επί ΠΑΣΟΚ αλώθηκαν τα πάντα στην Ελλάδα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε


Τα πασοκτσί είχαν κυριολεκτικά αλώσει το στρατό, την αστυνομία την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τις μυστικές υπηρεσίες και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες την εικοσαετία που η Ελλάδα βίωνε το πείραμα "του σοσιαλιστικού εκδημοκρατισμού". Παρόλ' αυτά ο ΓΑΠ της "δημοκρατίας και του σοσιαλισμού" (έτσι πιστεύει, άρα δεν έχουμε δικαίωμα να του χαλάσουμε το χατήρι), στη διάρκεια ομιλίας του στη Βέροια, σήμερα, 14 - 01 - 2007 αναφερόμενος στο χτύπημα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, σημείωσε ότι οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι τεράστιες.

Χωρίς ίχνος ντροπής, είπε ότι αποκαλύφθηκε η αντίληψη της ΝΔ, «μια αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό της, για να υπηρετεί τα δικά της παιδιά. Δεν υπάρχουν όμως δικά τους και δικά μας παιδιά. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι μπροστά στο νόμο. Όμως, αυτή η αντίληψη είναι τόσο κυρίαρχη στη ΝΔ, ώστε ζωτικοί τομείς της χώρας αλώθηκαν από το στρατό μέχρι την αστυνομία και βεβαίως την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασχολείται μόνο με την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων της και επιχειρηματιών. Διέλυσε μια σειρά κοινωνικές υπηρεσίες, όπως είναι το ολοήμερο σχολείο, η βοήθεια στο σπίτι και άλλα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Τί θέλει να πει ο ποιητής;

Ουσιαστικά κρίνει από το δικό του κόμμα, την ιστορία του αλλά και την ποιότητα των οπαδών του γι' αυτό και ξέρει τόσο καλά τι θα πει κομματισμός, εξυπηρέτηση ψηφοφόρων, σκοπιμοτήτων και νταβαντζήδων και πάνω απ' όλα τι θα πει "δικά μας πράσινα παιδιά", "πράσινα παιδάκια" που τά 'χει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Στο κείμενο που εκφωνεί , εάν είναι "άντρας και σοσιαλιστής" κανονικά θα έπρεπε να πει:

"Ελληνικέ λαέ, συγνώμη που επί 20 χρόνια, είχαμε την αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό μας, και ότι υπήρχε για να υπηρετεί και εξυπηρετεί μόνο τα δικά μας παιδιά. Σήμερα βλέπω πιο καθαρά και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν δικά τους και δικά μας παιδιά. Τα ελληνόπουλα δεν είναι μόνο πράσινα, είναι και γαλάζια και κόκκινα. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι μπροστά στο νόμο. Τώρα το κατανοώ και διακηρήσσω κυρίως προς τους δικούς μας οπαδούς, ότι η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στους φίλους και οπαδούς του κόμματός μας. Όμως, αυτή η αντίληψη ήταν τόσο κυρίαρχη στο ΠΑΣΟΚ, ώστε ζωτικοί τομείς της χώρας αλώθηκαν, από το στρατό μέχρι την αστυνομία βεβαίως την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες. Σε τέτοιο βαθμό που όταν εκλέγουν τα μέλη των συντονιστικών τους οργάνων οι υποψήφιοί μας λαμβάνουν μέχρι και 97%. Ακόμα κι' εγώ εκπλήσσομαι με το μέγεθος των επιτυχιών μας. Όταν είχαμε την κυβέρνηση, ασχολούμασταν μόνο με την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων μας και επιχειρηματιών που χρηματοδοτούσαν το πράσινο στρατόπεδό μας. Διαλύσαμε μια σειρά κοινωνικές υπηρεσίες, όπως είναι το ολοήμερο σχολείο, η βοήθεια στο σπίτι και άλλα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης».
Ευτυχώς βρέθηκε ένας Αντώναρος και υπενθύμισε στον πρόεδρο ΓΑΠ τα παραπάνω.
Απάντηση Ευ.Αντώναρου

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε:

«Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά σήμερα... ανάλωσε εαυτόν στο βωμό της ανεύθυνης δημαγωγίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι ατελέσφορο να αποδίδει σε άλλους αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές που, στη συνείδηση των πολιτών είναι ταυτισμένες με το κόμμα του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: